Köpönyeg.hu

Bejelentkezés Twitter RSS FacebookKövess minket Facebookon!

Híreső (Időjárási hírek)

Főoldal » Híreső (Időjárási hírek) » A hétvége időjárásáról

A hétvége időjárásáról

Szerző: kisbolygo | Publikálva: 2013. március 7. csütörtök, 15:57 | Módosítva: több mint 5 és fél éve

Az előttünk álló hétvégén borult, enyhe, csapadékos időjárásra van kilátás. A jövő hét elejétől vége a kora tavasznak: markáns lehűlés veszi kezdetét.

Szombaton délelőtt erősen felhős lesz az ég. A délutáni órákra kissé elvékonyodhat a felhőzet, néhány órára a nap is előbukkanhat. A reggeli órákban leginkább az északkeleti térségben hullhat eső, zápor, de ennek mennyisége a legcsapadékosabb helyeken sem haladja meg az 5 mm-t. Napközben a gyenge csapadéksáv kelet felé kilép az országból, az esti órákban már csak szitálás valószínű. A szél mérsékelt marad, nem erősödik meg. A minimum hőmérsékletek 4-7 fok körül, a maximumok pedig a déli régióban 16-17 fok, az ország többi részén pedig 10-13 fok között alaklunak.

Vasárnap szintén erősen felhős égkép lesz a jellemző. A hétvége második napja csapadékosabbnak és némileg hűvösebbnek ígérkezik. A nap folyamán folyamatosan kialakulhat esőzés, zápor a nyugat felől belépő újabb csapadéktömb miatt. A Dunántúl déli részén várható a legkevesebb eső (2 mm körüli), az ország többi részén 10 mm alatti csapadék várható. Északkeleten van esély vegyes halmazállapotú csapadékra. A szél továbbra is mérsékelt marad, csak néhol erősödhet meg. A legalacsonyabb hőmérsékletek 2 és 6 fok, a maximumok 7 és 11 fok között változnak majd.

A jövő hét elejétől lehűlés kezdődik, és eltűnik a tavaszias időjárás. Eső, havaseső, havazás is kialakulhat. A maximumhőmérsékletek kissé fagypont fölött alakulnak majd.

A kép Szabó Ági felvétele, köszönjük szépen!


Címkék: hétvége, borús, csapadék, eső, lehűlés
Megosztás Megosztás Tweet RSS Nyomtatás
h i r d e t é s

Lexikon

Köpönyeg lexikon: Időjárási érdekességek, jelenségek magyarázata ismeretterjesztő cikkek.

Lexikon: a szeptemberi népi megfigyelések

Itt az ősz első hónapja, mely - az elődeink szerint - már nem csak a télre, a tavaszra is jövendöl. Lássuk:

Lexikon: novemberi népi megfigyelések

Márton, Erzsébet, Katalin... Novemberben nagyon sok napra van időjárási megfigyelés. Lesz hó? Locsog, vagy kopog? Hogy is van a népi jövendölés?