Köpönyeg.hu

Bejelentkezés Twitter RSS FacebookKövess minket Facebookon!

Híreső (Időjárási hírek)

Főoldal » Híreső (Időjárási hírek) » Újabb szélvihar!

Újabb szélvihar!

Szerző: mikes | Publikálva: 2011. április 11. hétfő, 14:02 | Módosítva: több mint 7 éve

üvöltő szelek...üvöltő szelek...A hétvégi porviharok után joggal várhatnánk a csendes időjárást, erre azonban még várnunk kell: holnap újabb hidegfront érkezik, viharossá fokozodó északnyugati széllel!

Ma tovább vastagszik a felhőzet és késő estétől a Tiszántúlon már eső, zápor is előfordulhat. A szél éjfélig tovább gyengül, de csak átmenetileg, hiszen holnap újabb hidegfront érkezik!

Reggel a keleti tájakon többfelé eshet, majd várhatóan a déli óráktól északnyugat felől egyre többfelé alakulhat ki eső, zápor, és - főleg délnyugaton, valamint a középső országrészben - egy-egy zivatar is kialakulhat. Az északnyugati szél tovább erősödik, délután már sokfelé (az északkeleti megyék kivételével) viharos lökésekre számíthatunk. Többfelé mérhetünk 70-90km/h-s lökéseket! Erős hidegfront érkezik, mely jelentős lehűlést hoz. Ezt azonban még holnap nem érezzük, hiszen délután 15 és 22 fok közé kúszhat a hőmérő higanyszála.

Szerdán aztán érezni fogjuk a hidegfrontot, hiszen délután is csak 8 és 13 fok közötti értékeket mérhetünk. A viharossá fokozódó északnyugati szélben pedig még kellemetlenebbnek érezzük majd az időt. Igazi tojásgyűjtő időnk lesz! Keleten még eshet, nyugaton viszont előbújhat a nap. A jó idő aztán nem tart sokáig, csütörtökön újabb záporokkal, viharos széllel újabb hidegfront érkezik.

A folytatás aztán egyre derűsebb és egyre melegebb időt ígér (de reggelente előfordulhatnak talajmenti fagyok), gyenge légmozgással...


Címkék: zápor, zivatar, hőmérséklet, hidegfront, szél, lehűlés
Megosztás Megosztás Tweet RSS Nyomtatás
h i r d e t é s

Lexikon

Köpönyeg lexikon: Időjárási érdekességek, jelenségek magyarázata ismeretterjesztő cikkek.

Lexikon: novemberi népi megfigyelések

Márton, Erzsébet, Katalin... Novemberben nagyon sok napra van időjárási megfigyelés. Lesz hó? Locsog, vagy kopog? Hogy is van a népi jövendölés?

Lexikon: Jótanácsok hőségben!

Íme néhány jótanács, hogyan vészeljük át a tikkasztó meleget: