Köpönyeg.hu

Bejelentkezés Twitter RSS FacebookKövess minket Facebookon!

Híreső (Időjárási hírek)

Főoldal » Híreső (Időjárási hírek) » Orvosmeteorológia: töltődj fel!

Orvosmeteorológia: töltődj fel!

Szerző: kisbolygo | Publikálva: 2013. február 28. csütörtök, 06:15 | Módosítva: több mint 5 éve

Ma változóan felhős idő várható, csapadék nélkül. A meteorológiai tél utolsó napjának még a frontérzékenyek is örülhetnek, hiszen fronthatás nem terheli a szervezetet.

A kedvező időjárási helyzet mellett a levegőminőség is igen jó. A szennyezettségi mutatók az egészségügyi határérték alatt alakulnak, az elmúlt hétvége csapadékos időjárása kimosta a szennyezőanyagok nagyrészét a levegőből. Érdemes kihasználnunk a tiszta levegő nyújtotta lehetőségeket például kültéri sportolással, túrázással, kirándulással. A légúti megbetegedésben szenvedőknek is ajánlott ilyenkor kicsit kimozdulni.

A légszennyezettség egyébként elsősorban a nagyobb városokban veszélyes, mert viszonylag kis területen sok embert érinthet a jelenség. Bár mezőgazdasági területeket, természeti értékeket, és anyagi javakat is károsít, ez elsősorban mégis egészségügyi probléma.

Közeledik a tavasz, a megújulás időszaka, érdemes kissé nekünk is megújulni, feltölteni a szervezetünket, erősíteni az immunrendszert! Ahogy beköszöntenek a kissé melegebb napok, indítsunk méregtelenítő kúrát! A méregtenenítés segít eltávolítani a káros anyagokat a szervezetből, kevésbé lesznek leterheltek a szervek, megújulunk belülről. És hogy nyárra igazán kirobbanó formában legyünk, kezdjünk el rendszeresen sportolni! Megerősített szervezeten nem tud kifogni sem betegség, sem időjárás.


Címkék: humánmeteorológia, orvosmeteorológia, energia, nincs, méregtelenítés, levegőminőség
Megosztás Megosztás Tweet RSS Nyomtatás
h i r d e t é s

Lexikon

Köpönyeg lexikon: Időjárási érdekességek, jelenségek magyarázata ismeretterjesztő cikkek.

Lexikon: novemberi népi megfigyelések

Márton, Erzsébet, Katalin... Novemberben nagyon sok napra van időjárási megfigyelés. Lesz hó? Locsog, vagy kopog? Hogy is van a népi jövendölés?

Lexikon: Jótanácsok hőségben!

Íme néhány jótanács, hogyan vészeljük át a tikkasztó meleget: