Köpönyeg.hu

Bejelentkezés Twitter RSS FacebookKövess minket Facebookon!

Híreső (Időjárási hírek)

Főoldal » Híreső (Időjárási hírek) » Orvosmeteorológia: enyhülő melegfont

Orvosmeteorológia: enyhülő melegfont

Szerző: kisbolygo | Publikálva: 2013. február 24. vasárnap, 12:48 | Módosítva: több mint 5 éve

Továbbra is erősen felhős, vagy borult lesz az ég. Nyugaton és keleten némi napsütés, az ország középső tájain pedig borult idő várható jelentős mennyiségű esővel. Folytatódik a melegfronti hatás, de már nem olyan erősen, mint az elmúlt napokban.

Gyengülő melegfronti hatás érezhető ma egész nap, az enyhülés ellenére viszont továbbra is érezhetőek a melegfrontra jellemző tünetek. Erős fejfájás kínozhat, melyre kiváló ellenszer a borsmenta. Többféleképpen is felhasználhatjuk ezt a gyógynövényt: illóolajként belélegezve, a halántékba dörzsölve, vagy akár teafőzetet készítve belőle. A citromfű, a fűszerek közül pedig az oregánó bír fejfájáscsillapító hatással.

A borongós idő miatt kedvetlenség, közérzetromlás, a fronthatás miatt pedig koncentrációzavar, és levertség tapasztalható. Előbbi ellen hangulatjavító ételekkel, pezsdítő fűszerekkel, utóbbi ellen pedig relaxáló, nyugtató hatású teakeverékekkel, vagy egy illóolajos fürdővel vehetjük fel hatékonyan a harcot.

A levegő minősége igen jó, egyik szennyezőanyag szintje sem emelkedett az egészségügyi határérték fölé. Emiatt a levegő már alkalmas lenne kültéri sportolásra, de a síkos utak és a csúszásveszély miatt inkább halasszuk ezt el szárazabb időre, vagy sportoljunk otthon, konditeremben, uszodában.


Címkék: humánmeteorológia, orvosmeteorológia, melegfront, hangulat, fejfájás
Megosztás Megosztás Tweet RSS Nyomtatás
h i r d e t é s

Lexikon

Köpönyeg lexikon: Időjárási érdekességek, jelenségek magyarázata ismeretterjesztő cikkek.

Lexikon: novemberi népi megfigyelések

Márton, Erzsébet, Katalin... Novemberben nagyon sok napra van időjárási megfigyelés. Lesz hó? Locsog, vagy kopog? Hogy is van a népi jövendölés?

Lexikon: Jótanácsok hőségben!

Íme néhány jótanács, hogyan vészeljük át a tikkasztó meleget: