Köpönyeg.hu

Bejelentkezés Twitter RSS FacebookKövess minket Facebookon!

Híreső (Időjárási hírek)

Főoldal » Híreső (Időjárási hírek) » Orvosmeteorológia: a jótékony magnézium

Orvosmeteorológia: a jótékony magnézium

Szerző: kisbolygo | Publikálva: 2013. február 20. szerda, 05:56 | Módosítva: több mint 5 éve

Szerdán erősen felhős lesz az ég, és szórványosan lehet kisebb vegyes halmazállapotú csapadék. Hidegfronti hatás várható.

A hidegfronttal járó jellemző tünetek közé tartozik az izomgörcs, ami ellen tökéletes a magnézium használata. Azonban nem csak ez az egy jótékony hatása van ennek a tápanyagnak.

Nélkülözhetetlen anyag az izomzat és az idegrendszer megfelelő állapotához, a fehérjeszintézis folyamataihoz, és a szív munkájában is sokat segít. A csontok szilárdságának fenntartásában is rendkívül fontos szerepet játszik, mert segít a kálciumot megkötni.

Egy felnőtt ember napi magnéziumszükséglete 250-350 mg között mozog, és a férfiaknak kissé többre van szükségük mint a nőknek (pl. az erősebb csontozat miatt). A magnézium fokozott bevitele segít átvészelni az időjárás és a frontok okozta rosszkedvet, idegességet, és izomgörcsös állapotokat. Elmulasztja a fáradtságot és a gyengeséget, és a stresszre is hatásos ellenszer.

Az átlagos táplálkozás során mindössze 210-270 mg-ot viszünk be szervezetünkbe ebből a fontos anyagból, így érdemes erős fronthatáskor olyan ételeket fogyasztani, amikben sok magnézium van. Ilyenek a zöld zöldségek, az olajos magvak, a teljes kiőrlésű gabonafélék és a hüvelyesek.


Címkék: humánmeteorológia, orvosmeteorológia, hidegfront, magnézium, görcs
Megosztás Megosztás Tweet RSS Nyomtatás
h i r d e t é s

Lexikon

Köpönyeg lexikon: Időjárási érdekességek, jelenségek magyarázata ismeretterjesztő cikkek.

Lexikon: novemberi népi megfigyelések

Márton, Erzsébet, Katalin... Novemberben nagyon sok napra van időjárási megfigyelés. Lesz hó? Locsog, vagy kopog? Hogy is van a népi jövendölés?

Lexikon: Jótanácsok hőségben!

Íme néhány jótanács, hogyan vészeljük át a tikkasztó meleget: