Köpönyeg.hu

Bejelentkezés Twitter RSS FacebookKövess minket Facebookon!

Híreső (Időjárási hírek)

Főoldal » Híreső (Időjárási hírek) » Orvosmeteorológia: fő a változatosság!

Orvosmeteorológia: fő a változatosság!

Szerző: kisbolygo | Publikálva: 2013. február 19. kedd, 06:26 | Módosítva: több mint 5 éve

Kedden észak felől fokozatosan megnövekszik a felhőzet, és estefelé kisebb havazás, hószállingózás is előfordulhat. A csúcshőmérséklet 4 fok körül alakul, és enyhe melegfronti hatással kell számolnunk.

A vitaminutánpótlás az év minden időszakában fontos, de tél végén különösen, hiszen a vírusos fertőzések elleni folyamatos védekezés kimeríti a szervezetet. Szombati cikkünkben olvashattál arról, hogy van az immunrendszernek egy szerzett része, amit te magad erősíthetsz tudatosan például egészséges táplálkozással és mozgással. Az egészséges táplálkozás része a minőségi ételek fogyasztása, és a megfelelő vitamin- és nyomelembevitel.

Amikor zöldségekkel és gyümölcsökkel töltjük fel a vitaminháztartást, akkor két alapvető elvre érdemes odafigyelni: a szezonalitásra és a sokszínűségre. Vásárolj a környezetedben megtermelt, rövid szállítási idejű gyümölcsöket és zöldségeket! Így az egészséges táplálkozás mellett a környezetedre is figyelsz. Hatalmas vitaminbomba a savanyúkáposzta, a hagyma, a cékla, a csipkebogyó, és az alma.

Ha két kg gyümölcsöt vásárolsz, akkor 2x1 kg helyett vásárolj inkább 4x0,5 kg különböző gyümölcsöt! Mindegyik más más arányban és mennyiségben tartalmazza a tápanyagokat, melyek egymást kiegészítik. Emellett pedig nem válik unalmassá az étrended!


Címkék: humánmeteorológia, orvosmeteorológia, vitamin, immunrendszer
Megosztás Megosztás Tweet RSS Nyomtatás
h i r d e t é s

Lexikon

Köpönyeg lexikon: Időjárási érdekességek, jelenségek magyarázata ismeretterjesztő cikkek.

Lexikon: novemberi népi megfigyelések

Márton, Erzsébet, Katalin... Novemberben nagyon sok napra van időjárási megfigyelés. Lesz hó? Locsog, vagy kopog? Hogy is van a népi jövendölés?

Lexikon: Jótanácsok hőségben!

Íme néhány jótanács, hogyan vészeljük át a tikkasztó meleget: