Köpönyeg.hu

Bejelentkezés Twitter RSS FacebookKövess minket Facebookon!

Híreső (Időjárási hírek)

Főoldal » Híreső (Időjárási hírek) » Orvosmeteorológia: frontmentes napok

Orvosmeteorológia: frontmentes napok

Szerző: kisbolygo | Publikálva: 2013. február 18. hétfő, 10:28 | Módosítva: több mint 5 és fél éve

Ma erősen felhős lesz az ég. Kisebb szitálás, vagy hószállingózás bárhol kialakulhat. Délután kevéssel fagypont feletti hőmérséklet várható, és ma sem lesz fronthatás.

A borult idő miatt hajlamosak lehetünk a kedvetlenségre, pesszimizmusra, a végtelennek tűnő téli napoknak még nincs vége, és ez rányomja bélyegét a mindennapjainkra. Szerencsére vannak módok, melyekkel javíthatunk a hangulatunkon! Gyors segítség lehet egy kis (minél nagyobb kakaótartalmú) étcsoki, vagy egy jó kis kocogás, ugyanis mindkettőtől endorfin szabadul fel a szervezetben.

Aki viszont úgy érzi, hogy nem elegendőek ezek az apróságok és komolyabb a baj, készíthet magának orbáncfűből teát, ez a gyógynövény ugyanis enyhe antidepresszáns hatással bír. Használata: 2-4 gramm szárított orbáncfüvet leforrázunk, majd miután kissé kihűlt, már fogyasztható is. Számos helyen lehet kapni ezt a gyógynövényt és a belőle készített termékeket, de csakis megbízható helyről vásároljuk meg (házilag sem ajánlott begyűjteni). Hatása nem alakul ki azonnal, pár napig folyamatosan kell fogyasztani. Alkalmazni szokták még alvászavar és nyugtalanság enyhítésére is. Jelentős mellékhatása nincs, csak a megjelölt dózis több tízszeres túllépésénél.

A szálló por koncentrációja magas Tatabánya, Veszprém, Ajka és Győr térségében, a nitrogén-oxidok szintje pedig emelkedett Tatabánya, Komló, és Győr városában. A szennyezőanyag szintje az egészségügyi határérték alatt marad, de hosszabb kültéri sportoláshoz érdemes elkerülni a nagyobb csomópontokat.

Vezetésnél extrém körülményekre sehol nem kell számítani. Az utak néhol síkosak lehetnek az olvadás és az enyhe csapadék miatt, ilyen helyeken megnő a féktávolság.


Címkék: humánmeteorológia, orvosmeteorológia, nincs, fronthatás, gyógytea, gyógymód, gyógynövény
Megosztás Megosztás Tweet RSS Nyomtatás
h i r d e t é s

Lexikon

Köpönyeg lexikon: Időjárási érdekességek, jelenségek magyarázata ismeretterjesztő cikkek.

Lexikon: a szeptemberi népi megfigyelések

Itt az ősz első hónapja, mely - az elődeink szerint - már nem csak a télre, a tavaszra is jövendöl. Lássuk:

Lexikon: novemberi népi megfigyelések

Márton, Erzsébet, Katalin... Novemberben nagyon sok napra van időjárási megfigyelés. Lesz hó? Locsog, vagy kopog? Hogy is van a népi jövendölés?