Köpönyeg.hu

Bejelentkezés Twitter RSS FacebookKövess minket Facebookon!

Híreső (Időjárási hírek)

Főoldal » Híreső (Időjárási hírek) » A hétvége időjárásáról

A hétvége időjárásáról

Szerző: kisbolygo | Publikálva: 2013. február 14. csütörtök, 11:32 | Módosítva: több mint 5 éve

Kép: Kacs DévKép: Kacs DévA hétvégén még mindig marad a borongós, csapadékos időjárás, a tavaszra és a jelentős felmelegedésre még várnunk kell.

Szombaton többnyire erősen felhős lesz az ég. Jelentős mennyiségű csapadékra nem kell számítani, azonban főleg a Dunántúlon hószállingózás, havazás, a Tiszántúl térségében pedig 2 mm alatti mennyiségű eső eshet. Az északi régióban valószínűleg nem hull majd csapadék. A szél megélénkül, de nem erősödik. A hőmérő higanyszála 1-3 fokig kúszik majd fel, de a keleti részeken 4-5 fok is lehet. A minimumok -1 - -3 fok körül alakulnak.

Vasárnap a borultságban nem lesz lényeges változás, csak néhol vékonyodhat el a felhőzet. Gyenge havazás szombat éjféltől kezdődően vasárnap estig lehet, ami leginkább az ország középső részére koncentrálódik, de a hó vastagsága nem haladja meg a 2 cm-t. Az északi szél megélénkül. A legnagyobb hőmérsékletek a szombatihoz hasonlóan alakulnak, a minimumok pedig 0 és -4 fok között változnak.


Címkék: hétvége, borongós, havazás, hószállingózás, eső
Megosztás Megosztás Tweet RSS Nyomtatás
h i r d e t é s

Lexikon

Köpönyeg lexikon: Időjárási érdekességek, jelenségek magyarázata ismeretterjesztő cikkek.

Lexikon: novemberi népi megfigyelések

Márton, Erzsébet, Katalin... Novemberben nagyon sok napra van időjárási megfigyelés. Lesz hó? Locsog, vagy kopog? Hogy is van a népi jövendölés?

Lexikon: Jótanácsok hőségben!

Íme néhány jótanács, hogyan vészeljük át a tikkasztó meleget: