Köpönyeg.hu

Bejelentkezés Twitter RSS FacebookKövess minket Facebookon!

Híreső (Időjárási hírek)

Főoldal » Híreső (Időjárási hírek) » Orvosmeteorológia: gyenge hidegfronti hatás

Orvosmeteorológia: gyenge hidegfronti hatás

Szerző: kisbolygo | Publikálva: 2013. február 14. csütörtök, 05:07 | Módosítva: több mint 5 és fél éve

Erősen felhős, vagy borult ég mellett főleg a nap első felében valószínű csapadék. Keleten eleinte eső lehet, de később a csapadék egyre többfelé vált majd át havazásba. Csökken a hőmérséklet, és gyenge hidegfronttal kell számolnunk.

Mivel enyhe lesz a fronthatás, ezért csak az erősen hidegfrontérzékenyek érezhetnek panaszokat. Náluk a szokásosnál nagyobb fáradékonyság jelentkezhet, amit természetes élénkítőszerekkel ellensúlyozhatnak. Ha irodai munkát végzel, állj fel pár percre, és mozgasd meg elgémberedett végtagjaidat! A jó hideg levegőre is kimehetsz, ez igazán felfrissít, felébreszt.

A koncentrálóképességgel is lehetnek gondok, ma tompább, szétszórtabb lehetsz. Ez különösen autóvezetésnél veszélyes, így aki hivatásos sofőr, és órák hosszat kell koncentrálnia, mindenképp iktasson be -de legalábbis tartsa be az előírt- szünet mennyiségét, minőségét.

Enyhe görcsös jellegű fájdalmak is jelentkezhetnek, mely főleg a vázizomzatban, a gyomorban, és az alhasban jelentkezhetnek. Megelőzésére fogyassz magnézium pezsgőtablettát, vagy mozgasd át az izmokat egy rövid kardio edzéssel! Görcsoldó hatásáról ismeretes még a levendulaolaj is, melyet a sajgó testrészbe kell kívülről bedörzsölni.

A szálló por és a nitrogén-dioxid koncentrációja országszerte kissé emelkedett, de még az egészségügyi érték alatt marad.


Címkék: humánmeteorológia, orvosmeteorológia, enyhe, hidegfront, görcs
Megosztás Megosztás Tweet RSS Nyomtatás
h i r d e t é s

Lexikon

Köpönyeg lexikon: Időjárási érdekességek, jelenségek magyarázata ismeretterjesztő cikkek.

Lexikon: novemberi népi megfigyelések

Márton, Erzsébet, Katalin... Novemberben nagyon sok napra van időjárási megfigyelés. Lesz hó? Locsog, vagy kopog? Hogy is van a népi jövendölés?

Lexikon: Jótanácsok hőségben!

Íme néhány jótanács, hogyan vészeljük át a tikkasztó meleget: