Köpönyeg.hu

Bejelentkezés Twitter RSS FacebookKövess minket Facebookon!

Híreső (Időjárási hírek)

Főoldal » Híreső (Időjárási hírek) » Egy méteres hó esett és kilencen életüket vesztették Amerikában (videó)

Egy méteres hó esett és kilencen életüket vesztették Amerikában (videó)

Szerző: kisbolygo | Publikálva: 2013. február 11. hétfő, 13:49 | Módosítva: több mint 5 és fél éve

Kép: www.ibtimes.comKép: www.ibtimes.comMegbénította az USA keleti partvidékét a hóvihar. Leállt a légi, vasúti és közúti közlekedés is.

Legalább kilenc halálesetet okozott a Nemo névre keresztelt vihar Amerikában. Kanadában hárman vesztették életüket. Bostonban egy 11 éves kisfiú szén-monoxid mérgezést szenvedett egy autóban, ahol az apja járó motorral melegedni hagyta, miközben ő a havat lapátolta, de a hó eltömte a kipufogócsövet.

A viharzónában a széllökések sebessége helyenként elérte az óránkénti 130 km/h-t és átlagosan 45-60 centiméter vastag hótakaróval borította be a vihar mintegy a 40 milliós lakosságú keleti parti térséget. Volt olyan hely, ahol 90 centiméter hó hullott. Mississippi államban tornádó tombolt, mely ötven lakóházat rombolt le.

Az Egyesült Államok északkeleti részén 650 ezer háztartás, illetve iroda maradt áram nélkül, többen az autójukban, illetve otthonukban ragadtak a havazás és a viharos szél miatt. A vihar miatt több, mint 5800 légi járatot töröltek, de szombaton és vasárnap az összes lezárt repülőteret megnyitották. Connecticutban és Massachusettsben egyaránt feloldották a magángépkocsik használatára vonatkozó tilalmat, bár az utak nagy része továbbra is járhatatlan a néhol egy méteres hó miatt.

A vihar jelenleg Kanada irányába tart, de New York és Boston környékén újabb havazásra lehet számítani.


Címkék: , hóhelyzet, video, vihar
Megosztás Megosztás Tweet RSS Nyomtatás
h i r d e t é s

Lexikon

Köpönyeg lexikon: Időjárási érdekességek, jelenségek magyarázata ismeretterjesztő cikkek.

Lexikon: novemberi népi megfigyelések

Márton, Erzsébet, Katalin... Novemberben nagyon sok napra van időjárási megfigyelés. Lesz hó? Locsog, vagy kopog? Hogy is van a népi jövendölés?

Lexikon: Jótanácsok hőségben!

Íme néhány jótanács, hogyan vészeljük át a tikkasztó meleget: