Köpönyeg.hu

Bejelentkezés Twitter RSS FacebookKövess minket Facebookon!

Híreső (Időjárási hírek)

Főoldal » Híreső (Időjárási hírek) » Orvosmeteorológia: havas hétfő enyhe fronthatással

Orvosmeteorológia: havas hétfő enyhe fronthatással

Szerző: kisbolygo | Publikálva: 2013. február 11. hétfő, 09:00 | Módosítva: több mint 5 és fél éve

Kép: Perger ÁgnesKép: Perger ÁgnesHétfőn átmenetileg csökken a felhőzet, és több órára a nap is előbukkanhat. Az északi, északkeleti tájakon azonban marad az erősen felhős vagy borult idő, és délutánig további, már egyre gyengébb havazás, hószállingózás is kialakulhat. Reggel -6, de a tartósabban derűs, hófödte tájakon -10, délután 0 fok körül alakulhat a hőmérséklet. Enyhe melegfrontra készüljünk.

Újabb markáns változás történt hétvégén időjárásunkban, borús, csapadékban gazdag, hidegebb idő volt mint a hétvégét megelőző napokban. A változást mindig nehezebben viseli a szervezet, viszont kis odafigyeléssel javíthatunk közérzetünkön (pl. egy bögre forró teával, kávéval, kakaóval), és erősíthetjük immunrendszerünket sok vitamindús zöldséggel, gyümölccsel.

Erősödhet az ízületi gyulladások kialakulásának esélye is, illetve a korábbi sérülések érzékenyebben reagálhatnak a melegfrontra (pl. régi csonttörések hasogathatnak). Használjunk ez ellen gyógykrémeket, illetve gyulladáscsökkentő sportkrémetet, és tartsuk melegen az érzékeny területeket!

A szálló por koncentrációja jellemzően a Dunántúl térségében, a nitrogén-dioxid szintje pedig országszerte kissé emelkedett, viszont minden szennyezőanyag az egészségügyi határérték szintje alatt marad.

Közlekedésnél figyeljünk a csúszós utakra, és arra, hogy a féktávolság megnövekedik. Számos helyen még nem takarították el a havat, latyakot, a fagyos területeken kialakult jégbordák pedig tovább nehezítik a közlekedést. Autózzunk lassabban, óvatosan!


Címkék: humánmeteorológia, orvosmeteorológia, enyhe, melegfront, gyenge
Megosztás Megosztás Tweet RSS Nyomtatás
h i r d e t é s

Lexikon

Köpönyeg lexikon: Időjárási érdekességek, jelenségek magyarázata ismeretterjesztő cikkek.

Lexikon: novemberi népi megfigyelések

Márton, Erzsébet, Katalin... Novemberben nagyon sok napra van időjárási megfigyelés. Lesz hó? Locsog, vagy kopog? Hogy is van a népi jövendölés?

Lexikon: Jótanácsok hőségben!

Íme néhány jótanács, hogyan vészeljük át a tikkasztó meleget: