Köpönyeg.hu

Bejelentkezés Twitter RSS FacebookKövess minket Facebookon!

Híreső (Időjárási hírek)

Főoldal » Híreső (Időjárási hírek) » Orvosmeteorológia: hétvégi kettős front

Orvosmeteorológia: hétvégi kettős front

Szerző: kisbolygo | Publikálva: 2013. február 10. vasárnap, 05:57 | Módosítva: több mint 5 éve

Kép: Szabó Viktor TasKép: Szabó Viktor TasVasárnap borult idő várható, csak nyugaton szakadozhat fel a felhőzet időnként. A nyugati tájakon elszórtan, máshol sokfelé várható havazás. Az északi szél továbbra is erős lehet. Délután is csak 0 fok körüli értékeket mérhetünk, és kettős fronthatás nehezíti hangulatot.

Főleg Pest, Heves, és Nógrád megyében ma 5-10 cm-es hótakaró alakulhat ki, tehát a tél még megmutatja magát kicsit a távozta előtt. A tavaszi hangulatból egy rövid ízelítőt kaphattunk, most viszont ismét fordulatot vesz az időjárás, melyet kettős fronthatás kísér.

Ilyenkor mindkét típusú érzékenység esetén fennálló tünetek egyszerre, akár halmozottan jelentkezhetnek. A leggyakoribbak a fejfájás, a vérnyomásingadozás, a levertség, és a fokozott görcshajlam. A hétvége előtti napos, melegebb időnek megörülvén sokan alulöltözhetnek a napokban, így nő a megfázás, a torokfájás, és torokgyulladás veszélye.

A szálló por koncentrációja a Dunáltúl térségében emelkedett, de még az egészségügyi határérték alatt van. A többi légszennyezőanyag szintje nem emelkedett jelentősen.

A közlekedési viszonyokat rontja az erős szél, mely a havas terülteken hófúvásokat okozhat. A latyakos utakon, járdákon könnyen megcsúszhatunk, ezért közlekedjünk óvatosan, és nagyobb figyelemmel legyünk a közlekedés többi részvevőjére! A fronthatás miatt a reflexek tompulhatnak.
 


Címkék: orvosmeteorológia, humánmeteorológia, kettős, havazás, görcs, fejfájás
Megosztás Megosztás Tweet RSS Nyomtatás
h i r d e t é s

Lexikon

Köpönyeg lexikon: Időjárási érdekességek, jelenségek magyarázata ismeretterjesztő cikkek.

Lexikon: novemberi népi megfigyelések

Márton, Erzsébet, Katalin... Novemberben nagyon sok napra van időjárási megfigyelés. Lesz hó? Locsog, vagy kopog? Hogy is van a népi jövendölés?

Lexikon: Jótanácsok hőségben!

Íme néhány jótanács, hogyan vészeljük át a tikkasztó meleget: