Köpönyeg.hu

Bejelentkezés Twitter RSS FacebookKövess minket Facebookon!

Híreső (Időjárási hírek)

Főoldal » Híreső (Időjárási hírek) » Média: Radarképek a Köpönyegen!

Média: Radarképek a Köpönyegen!

Szerző: mikes | Publikálva: 2011. április 6. szerda, 18:58 | Módosítva: több mint 7 éve

közérdekű adat!közérdekű adat!Az Országos Meteorológiai Szolgálat eddigi gyakorlata törvénysértő volt, mától ismét lehetőségünk nyílik, hogy újra elérhetővé tegyük a legfrissebb radarképeket a Köpönyegen!

Mint ismeretes, 2009 októberétől az Országos Meteorológiai Szolgálat díjfizetéshez kötötte - egy nemzetközi szakosított szervezet ajánlása alapján - a közérdekű adatnak minősülő radarképek felhasználását. Az akkor még csak vélelmezetten jogsértő döntés ellen beadvánnyal fordultunk az Adatvédelmi Biztos Hivatalához, ugyanakkor tiszteletben tartva a Szolgálat elnöki utasítását, nem használtuk fel a radarképeket.

Dr. Jóri András, adatvédelmi biztos 2011. március 31-én kelt levelében arról tájékoztatta szerkesztőségünket, miszerint "az Országos Meteorológiai Szolgálat az Ecomet belső ajánlása alapján nem kötheti a radarképek más honlapon való folyamatos megjelenítését díjfizetéshez, jelenlegi gyakorlata törvénysértő".

Az adatvédelmi biztosi ajánlásnak megfelelően a Köpönyeg.hu a magyarországi radarképeket - a forrás feltüntetésével - mint közérdekű adatot mától ismét megjeleníti és terjeszti az oldalán. Átérezzük az OMSZ 2009. októberi döntésének indokát, és bízunk abban, hogy a Szolgálat költségvetési szerkezetének megfelelő módosításáról gondoskodni fog a jogalkotó, s a Szolgálat nem kényszerül a jövőben hasonló lépésekre.


Címkék: média, meteorológia, radar, OMSZ, Országos Meteorológiai Szolgálat
Megosztás Megosztás Tweet RSS Nyomtatás
h i r d e t é s

Lexikon

Köpönyeg lexikon: Időjárási érdekességek, jelenségek magyarázata ismeretterjesztő cikkek.

Lexikon: a szeptemberi népi megfigyelések

Itt az ősz első hónapja, mely - az elődeink szerint - már nem csak a télre, a tavaszra is jövendöl. Lássuk:

Lexikon: novemberi népi megfigyelések

Márton, Erzsébet, Katalin... Novemberben nagyon sok napra van időjárási megfigyelés. Lesz hó? Locsog, vagy kopog? Hogy is van a népi jövendölés?