Köpönyeg.hu

Bejelentkezés Twitter RSS FacebookKövess minket Facebookon!

Híreső (Időjárási hírek)

Főoldal » Híreső (Időjárási hírek) » Orvosmeteorológia: változás hatása a régi sérülésekre

Orvosmeteorológia: változás hatása a régi sérülésekre

Szerző: kisbolygo | Publikálva: 2013. február 4. hétfő, 06:11 | Módosítva: több mint 5 és fél éve

Hétfőn újabb felhők érkeznek, erősen felhős, vagy borult lesz az ég, és többfelé várható csapadék: kezdetben hó, majd eső. Melegfront érkezik, a délnyugati szél megerősödhet.

Változékony képet mutat mostanság az időjárás: frontok váltják sűrűn egymást, a hőmérsékleti értékek napról napra nagyot ugorhatnak, és a csapadék halmazállapota sem állandó. A szervezet alkalmazkodóképessége igencsak próbára van téve. A hirtelen változás egyik leggyakoribb tünete a régi csonttörések, hegek fájdalma.

A hőmérsékleti körülmények bizonyítottan hatással vannak az ízületi szalagokban, inakban, ízületekben, a már károsodott csontokban, és műtéti hegekben érzett fájdalomra. A hideg, nedves időjárás rossz hatással van, és fájdalomérzetet vált ki az alábbi esetekben: balesetet vagy csonttörést szenvedett személyeknél, olyan idős emberek esetében, akiknek mozgásszervei koruknál fogva az elhasználódás jeleit mutatják (kopások), idült ízületi gyulladásban szenvedőknél, és a reumásoknál.

A töréses, repedéses eredetű, de már gyógyult fájdalom hosszútávú kezelésére erősítsük a csontozatot D-vitaminnal, magnéziummal és kálciummal! A felnőttek számára javasolt napi mennyiség (RDA) 400 NE, de ez csak a napi minimum, kúraszrűen és szükség esetén ez a mennyiség többszörösére emelhető.


Címkék: humánmeteorológia, orvosmeteorológia, melegfront, fájdalom
Megosztás Megosztás Tweet RSS Nyomtatás
h i r d e t é s

Lexikon

Köpönyeg lexikon: Időjárási érdekességek, jelenségek magyarázata ismeretterjesztő cikkek.

Lexikon: novemberi népi megfigyelések

Márton, Erzsébet, Katalin... Novemberben nagyon sok napra van időjárási megfigyelés. Lesz hó? Locsog, vagy kopog? Hogy is van a népi jövendölés?

Lexikon: Jótanácsok hőségben!

Íme néhány jótanács, hogyan vészeljük át a tikkasztó meleget: