Köpönyeg.hu

Bejelentkezés Twitter RSS FacebookKövess minket Facebookon!

Híreső (Időjárási hírek)

Főoldal » Híreső (Időjárási hírek) » A hétvége időjárásáról

A hétvége időjárásáról

Szerző: kisbolygo | Publikálva: 2013. január 31. csütörtök, 15:51 | Módosítva: több mint 5 és fél éve

Januárhoz képest enyhe időjárással indulunk a hétvégébe, szombatra sok eső, vasárnapra lehűlés várható.

Szombaton borult lesz felettünk egész nap az égbolt. Már péntektől előfordulhat országosan kisebb mennyiségű eső, de ez nem haladja meg az 1-2 mm-t sehol. A hétvége első napjától azonban nagy mennyiségű csapadék érkezik hazánkba: reggelre elsősorban a középső országrészben várható 5-8 mm eső, és a déli órákra további 10-15 mm csapadék hullik majd. A legtöbb a Dunántúl középső és déli területén, a legkevesebb pedig a déli és a keleti részeken várható. Az országos eső estére, éjszakára sem áll el. A minimum hőmérsékletek 0 és 3 fok között, a maximumok pedig 5-6 fok körül alakulnak, de a déli régiókban (főleg Pécs és Szeged térségében) ennél jóval melegebb, akár 10 fok fölé is emelkedhet a hőmérő higanyszála.

Vasárnap egészen a déli órákig folytatódik a borongós, csapadékos idő, majd kelet felé fokozatosan elhagyja az országot a csapadékvonal. A melegedés véget ér, csökkennek a hőmérsékletek, és ezzel a csapadék halmazállapota is változik: inkább hó, havaseső lesz a déli régiókat leszámítva (ott marad az eső). A legalacsonyabb hőmérséklet -2 - 0 fok, a legmagasabb pedig 0-3 fok körül várható. A hétvégén mérsékelt lesz a légmozgás időnként erős lökésekkel, és a nagy hőingás leterheli a szervezetet.


Címkék: hétvége, csapadék, eső, , havas eső, borongós
Megosztás Megosztás Tweet RSS Nyomtatás
h i r d e t é s

Lexikon

Köpönyeg lexikon: Időjárási érdekességek, jelenségek magyarázata ismeretterjesztő cikkek.

Lexikon: novemberi népi megfigyelések

Márton, Erzsébet, Katalin... Novemberben nagyon sok napra van időjárási megfigyelés. Lesz hó? Locsog, vagy kopog? Hogy is van a népi jövendölés?

Lexikon: Jótanácsok hőségben!

Íme néhány jótanács, hogyan vészeljük át a tikkasztó meleget: