Köpönyeg.hu

Bejelentkezés Twitter RSS FacebookKövess minket Facebookon!

Híreső (Időjárási hírek)

Főoldal » Híreső (Időjárási hírek) » Hőség után áradás Ausztráliában (video!)

Hőség után áradás Ausztráliában (video!)

Szerző: kisbolygo | Publikálva: 2013. január 28. hétfő, 13:30 | Módosítva: több mint 5 és fél éve

Kép: www.news.com.auKép: www.news.com.auMár három halálos áldozata van az Ausztrália északkeleti részén napok óta tartó viharok után kialakult áradásoknak. Az árvíz több ezer házat tett tönkre, több száz ember volt kénytelen elhagyni otthonát, és ezrek maradtak áram nélkül. A hadsereg a házak tetejéről menti a lakosságot.

Soha nem tapasztaltak ilyen mértékű árvizet az Oswald trópusi ciklon által leginkább sújtott településen, Bundabergben, ahol több mint ezer ház rongálódott meg, és ezrek maradtak áram nélkül. Bundaberg környékén hat tornádó alakult ki. A forgószelek fákat döntöttek ki, villamosvezetékeket rongáltak meg, és házakat tettek lakhatatlanná.

Az áradás már három halálos áldozatot követelt: egy 81 éves férfi kikötött vitorlását elsodorta a viharos szél, egy 27 éves férfit teherhajóról sodort le a vihar, a harmadik áldozat pedig motorkerékpárjával szenvedett halálos balesetet az időjárás miatt.

Bargara és Burnett Heads városokat katasztrófa sújtotta övezetté nyilvánították, és az előrejelzések szerint nem kizárt, hogy a térségben újabb tornádók alakulnak ki.

A helyenként 140 kilométer/órás erősségű széllel tomboló viharok és felhőszakadások második hete teszik próbára Ausztrália északkeleti részének lakosait. A vihar Queenslandből a délebbre eső Új-Dél-Wales tartomány felé közeledik, és Sydneyt is súlyos esőzések fenyegetik az előrejelzések szerint.


Címkék: hőség, áradás, video
Megosztás Megosztás Tweet RSS Nyomtatás
h i r d e t é s

Lexikon

Köpönyeg lexikon: Időjárási érdekességek, jelenségek magyarázata ismeretterjesztő cikkek.

Lexikon: novemberi népi megfigyelések

Márton, Erzsébet, Katalin... Novemberben nagyon sok napra van időjárási megfigyelés. Lesz hó? Locsog, vagy kopog? Hogy is van a népi jövendölés?

Lexikon: Jótanácsok hőségben!

Íme néhány jótanács, hogyan vészeljük át a tikkasztó meleget: