Köpönyeg.hu

Bejelentkezés Twitter RSS FacebookKövess minket Facebookon!

Híreső (Időjárási hírek)

Főoldal » Híreső (Időjárási hírek) » A hétvége időjárásáról

A hétvége időjárásáról

Szerző: kisbolygo | Publikálva: 2013. január 25. péntek, 23:11 | Módosítva: több mint 5 és fél éve

Kép: www.orszagalbum.huKép: www.orszagalbum.huHazánk időjárását egy tőlünk északnyugatra elhelyezkedő anticiklon határozza meg, mellyel hideg és száraz levegő zúdul felénk.

Szombaton főleg az északi területeken vékonyodik majd el a felhőzet, és pár órára a nap is előbukkanhat. A délebbi régiókban marad a többnyire borús idő. A szél a Tiszántúlon élénkül majd meg jelentősen, de az ország többi részében is fokozódik a légmozgás. Jelentős csapadék sehol sem lesz, legfeljebb szórványosan hószállingózás alakulhat ki. A legalacsonyabb minimumok Észak-Dunántúlon és Észak-Magyarországon lesznek, itt akár -11 - -13 fokig is süllyedhet a hőmérő higanyszála. A maximum hőmérsékletek sehol nem emelkednek majd fagypont fölé, de a legjobban a déli területeken és a fővárosban közelíti meg azt -2 - -3 fokkal.

Vasárnap folytatódik ez a helyzet, jelentős változás nem áll be az időjárásban. Hideg, száraz idő lesz, a minimumok pedig tovább csökkennek a többi régióban is: átlagosan -7 - -10 fok lesz. A legmagasabb nappali hőmérséklet -2 - -5 fok körül alakul. Markáns változás még hétfőtől sem várható, némi enyhülés a hét közepére ígérkezik.


Címkék: hideg, hétvége, száraz, anticiklon
Megosztás Megosztás Tweet RSS Nyomtatás
h i r d e t é s

Lexikon

Köpönyeg lexikon: Időjárási érdekességek, jelenségek magyarázata ismeretterjesztő cikkek.

Lexikon: novemberi népi megfigyelések

Márton, Erzsébet, Katalin... Novemberben nagyon sok napra van időjárási megfigyelés. Lesz hó? Locsog, vagy kopog? Hogy is van a népi jövendölés?

Lexikon: Jótanácsok hőségben!

Íme néhány jótanács, hogyan vészeljük át a tikkasztó meleget: