Köpönyeg.hu

Bejelentkezés Twitter RSS FacebookKövess minket Facebookon!

Híreső (Időjárási hírek)

Főoldal » Híreső (Időjárási hírek) » Orvosmeteorológia: átmeneti enyhülés

Orvosmeteorológia: átmeneti enyhülés

Szerző: kisbolygo | Publikálva: 2013. január 22. kedd, 05:46 | Módosítva: több mint 5 és fél éve

Kép: www.andio.bizKép: www.andio.bizKedden a viharossá fokozódó szél hatására egyre inkább szilárd halmazállapotú lehet a csapadék, miközben csökken a mennyisége. Délutánra megszűnik a havas eső, hó, és felszakadozhat a felhőzet. Többfelé jelentős olvadás várható, és hidegfronti hatás érvényesül.

A fronthatás miatt a görcsös panaszok szaporodhatnak meg, és a sűrű frontátvonulás miatt a régebben szerzett hegek, törések is hasogathatnak. A reumás panaszok ellen hatásos ellenszer az eukaliptusz illóolaja, melyet az érzékeny területre bedörzsölve csökkenthetjük a fájdalmat. Az illóolaj egyébként a felső légúti hurut tüneteit is hatásosan enyhíti. A növény leveléből teát is készíthetünk: 2 g levélre 150 ml forró vizet öntsünk, és naponta maximum háromszor fogyasszuk. Használata csecsemők és kisgyermekek számára nem javasolt.

A levegőminőség országszerte igen jó köszönhetően az erős szélnek és a csapadéknak, csak a szálló por koncentrációja emelkedett meg főként az alábbi városokban: Sajószentpéter, Kazincbarcika, Miskolc és Salgótarján.

Az útviszonyok változnak az elmúlt napokhoz képest: jelentős olvadás veszi kezdetét, emiatt és az eső miatt gyenge, de állandó vízátfolyásokra kell számítani. Az utak változatlanul csúszósak lesznek. A havazással kísért területeken a síkosság tovább fokozódhat, még mindig fontos, hogy lassan közlekedjünk! Napközben a viharossá fokozódó szél rontja a menetstabilitást.


Címkék: humánmeteorológia, orvosmeteorológia, fronthatás, gyógytea, melegfront
Megosztás Megosztás Tweet RSS Nyomtatás
h i r d e t é s

Lexikon

Köpönyeg lexikon: Időjárási érdekességek, jelenségek magyarázata ismeretterjesztő cikkek.

Lexikon: novemberi népi megfigyelések

Márton, Erzsébet, Katalin... Novemberben nagyon sok napra van időjárási megfigyelés. Lesz hó? Locsog, vagy kopog? Hogy is van a népi jövendölés?

Lexikon: Jótanácsok hőségben!

Íme néhány jótanács, hogyan vészeljük át a tikkasztó meleget: