Köpönyeg.hu

Bejelentkezés Twitter RSS FacebookKövess minket Facebookon!

Híreső (Időjárási hírek)

Főoldal » Híreső (Időjárási hírek) » Szép napos hétvége!

Szép napos hétvége!

Szerző: mikes | Publikálva: 2011. április 1. péntek, 07:43 | Módosítva: több mint 7 éve

a gyümölcsfák is pompáznak...a gyümölcsfák is pompáznak...Kicsit megtréfált minket az időjárás - így a bolondok napján, de senkit ne tévesszen meg a borongós idő: a hétvégén gyönyörű napsütésre számíthatunk, nyugodtan tervezzünk kinti programokat!

Ma estig azonban folytatódik a borongós időjárás, északon szórványosan, máshol elszórtan újabb gyenge esőkkel, záporokkal, majd délután - előre láthatóan főleg a Bakony és a Főváros közötti térségben a legnagyobb eséllyel - heves záporok alakulhatnak ki, sőt egy-egy zivatar sem kizárt. Nem lesz hideg a felhősebb idő ellenére: 15 és 20 fok közötti értékeket mérhetünk délután.

Szombaton sok-sok napsütés várható, az időnkénti felhősödésből esetleg a Tiszántúlon alakulhat ki zápor. Mérsékelt lesz a légmozgás, a kellemes napsütésben 18 fok köré kúszik a hőmérő higanyszála.

Vasárnap is élvezhetjük a gyönyörű tavaszi napfényt, a nappali gomolyfelhő-képződésből csak elvétve lehet zápor. Erre a napra is nyugodtan szervezhetünk szabadtéri programot, kiváló időnk lesz sportolni, kirándulni, kertészkedni.

Az elmúlt napokban tapasztalt felmelegedés és a száraz, napos időjárás hatására jelentősen emelkedett a pollenterhelés - így mától ismét elérhető a legfrissebb információkkal szolgáló pollenjelentésünk>>>

A következő napokban egy egészen különleges dolog fog történni itt a Köpönyegen. Az weboldal két oldalán titokzatos virágok kedves kis indái indultak növekedésnek - és a hétvégén reméljük tovább kúsznak felfelé a sok-sok napsütés hatására. De mi ez? Áprilisi tréfa?

Még három nap és kiderül.... Ha tovább nőnek azok a bizonyos virágok...

 


Címkék: hőmérséklet, tavasz, napsütés, zápor, zivatar
Megosztás Megosztás Tweet RSS Nyomtatás
h i r d e t é s

Lexikon

Köpönyeg lexikon: Időjárási érdekességek, jelenségek magyarázata ismeretterjesztő cikkek.

Lexikon: novemberi népi megfigyelések

Márton, Erzsébet, Katalin... Novemberben nagyon sok napra van időjárási megfigyelés. Lesz hó? Locsog, vagy kopog? Hogy is van a népi jövendölés?

Lexikon: Jótanácsok hőségben!

Íme néhány jótanács, hogyan vészeljük át a tikkasztó meleget: