Köpönyeg.hu

Bejelentkezés Twitter RSS FacebookKövess minket Facebookon!

Híreső (Időjárási hírek)

Főoldal » Híreső (Időjárási hírek) » Orvosmeteorológia: leterhelő időszak következik

Orvosmeteorológia: leterhelő időszak következik

Szerző: kisbolygo | Publikálva: 2013. január 14. hétfő, 11:15 | Módosítva: több mint 5 és fél éve

Északnyugaton kiterjedt és jelentős havazás (néhol 20 cm-es hó), máshol vegyes halmazállapotú csapadék, köztük ónos eső várható. A délkeleti szél megerősödik, néhol viharossá fokozódik, északnyugaton néhol hófúvások alakulhatnak ki. Napközben délen, délkeleten már eső várható. A csúcshőmérséklet északnyugaton -1, délkeleten +3 fok körül alakulhat, melegfronti hatásra készüljünk.

Orvosmeteorológiai szempontból igen nehéz napok elé állunk, ugyanis gyakran váltakoznak majd az erős frontokhoz kapcsolható egészségügyi hatások. A gyulladásos jellegű panaszok megszaporodhatnak, ez ellen tőzegáfonyával, aloe verával vagy kamillával léphetünk fel. A szeles idő miatt a megszokottnál ingerlékenyebbek és nyugtalanabbak lehetünk, pihenjünk sokat és regeneráljuk megfelelően a szervezetünket!

Az influenzás megbetegedések számának tetőzését - és egyben a járvány kezdetét - 3-4 hét múlva várják a szakemberek. A kipihent, stresszmentes életvitellel fel tudjuk készíteni az immunrendszert a vírus okozta támadásokra, és könnyebben ellenállunk majd.

A közlekedésben résztvevők legyenek fokozottan óvatosak, országszerte nagyon csúszósak az utak a havazás, néhol pedig az ónos eső miatt. A megerősödött szél rontja a menetstabilitást, és hótorlaszokat fújhat az utakra. Vezessünk a megszokottnál sokkal lassabban a magunk és a többi közlekedő testi épsége érdekében!


Címkék: humánmeteorológia, orvosmeteorológia, havazás, influenza, közlekedés, melegfront
Megosztás Megosztás Tweet RSS Nyomtatás
h i r d e t é s

Lexikon

Köpönyeg lexikon: Időjárási érdekességek, jelenségek magyarázata ismeretterjesztő cikkek.

Lexikon: a szeptemberi népi megfigyelések

Itt az ősz első hónapja, mely - az elődeink szerint - már nem csak a télre, a tavaszra is jövendöl. Lássuk:

Lexikon: novemberi népi megfigyelések

Márton, Erzsébet, Katalin... Novemberben nagyon sok napra van időjárási megfigyelés. Lesz hó? Locsog, vagy kopog? Hogy is van a népi jövendölés?