Köpönyeg.hu

Bejelentkezés Twitter RSS FacebookKövess minket Facebookon!

Híreső (Időjárási hírek)

Főoldal » Híreső (Időjárási hírek) » Orvosmeteorológia: erősítsük az immunrendszerünket!

Orvosmeteorológia: erősítsük az immunrendszerünket!

Szerző: kisbolygo | Publikálva: 2013. január 12. szombat, 09:28 | Módosítva: több mint 5 és fél éve

Kép: Lukács ZoltánKép: Lukács ZoltánMa reggel többfelé -10 fok alá süllyedhet a hőmérséklet, sőt a havas tájakon -15 fok körüli fagy is lehet. Napközben változóan felhős lesz az ég, keleten több, nyugaton kevesebb napsütéssel. Északnyugaton kisebb havazás is előfordulhat, gyenge hidegfront jellegű hatást érzékelhetünk.

A hétvégén dolgozók munkába induláskor öltözzenek fel melegen és rétegesen, mert csípősen hideg idő lesz ma. A nap viszont több helyen akár néhány órára is előbukkanhat, ami jó hatással van a hangulatunkra.

A napokban az országba érkező mediterrán ciklon hatására nagy mennyiségű csapadék érkezik, ami a magas páratartalom miatt segíti az influenza terjedését és a járvány kialakulását.  Az oltás még mindig kérhető, a védettség kb. 2 hét alatt alakul ki.

Fontos, hogyha nem kérünk védőoltást, akkor megfelelően erősítsük fel az immunrendszerünket vitaminokkal, illetve az ásványi nyogok és a nyomelemek folyamatos pótlásával. Immunrendszerünkre az is nagy hatással van, hogy mennyire vagyunk stresszesek, fáradtak, kedvetlenek. Erről szóló cikkünkben olvashattátok: a stresszes környezet miatt négyszer fogékonyabbak lehetnünk pl. a náthára!

A levegőminőség Miskolc térségében lassú romlásnak indult a szennyezőanyagok (szálló por, nitrogén-oxidok) feldúsulása miatt.


Címkék: humánmeteorológia, orvosmeteorológia, influenza, nátha, hideg
Megosztás Megosztás Tweet RSS Nyomtatás
h i r d e t é s

Lexikon

Köpönyeg lexikon: Időjárási érdekességek, jelenségek magyarázata ismeretterjesztő cikkek.

Lexikon: novemberi népi megfigyelések

Márton, Erzsébet, Katalin... Novemberben nagyon sok napra van időjárási megfigyelés. Lesz hó? Locsog, vagy kopog? Hogy is van a népi jövendölés?

Lexikon: Jótanácsok hőségben!

Íme néhány jótanács, hogyan vészeljük át a tikkasztó meleget: