Köpönyeg.hu

Bejelentkezés Twitter RSS FacebookKövess minket Facebookon!

Híreső (Időjárási hírek)

Főoldal » Híreső (Időjárási hírek) » Megbénult Jeruzsálem a havazás miatt (video)

Megbénult Jeruzsálem a havazás miatt (video)

Szerző: kisbolygo | Publikálva: 2013. január 11. péntek, 13:56 | Módosítva: több mint 5 és fél éve

Kép: www.mirror.co.ukKép: www.mirror.co.ukAz utóbbi 20 év legnagyobb hóvihara zúdult Jeruzsálemre csütörtökre virradó éjszaka. Az ott rendkívül szokatlan fagypont körüli hőmérséklet és vastag hótakaró miatt a város közlekedése megbénult, leállt a tömegközlekedés, és az iskolák is zárva maradtak.

A helyiek szerint utoljára 1992-ben volt hasonlóan zord tél Izraelben. A fagypont körüli hőmérséklet miatt Jeruzsálem vastag hótakaróba burkolózott. A közlekedés megbénult és az óvodák, iskolák is zárva maradtak. A katasztrófavédelem munkatársai arra kérték a lakosokat, hogy aki teheti, maradjon otthon.

Jeruzsálem belvárosát 10-15 centiméter vastag hótakaró borítja. Jeruzsálemet Tel-Avivval összekötő autópályát lezárták, a két város körzetében több mint 20 ezer háztartás maradt áram nélkül.

Gázában a rendkívül erős szél okoz problémákat. A felkorbácsolt tengerben több halászhajó is odaveszett, egy palesztin férfi pedig áramütést szenvedett, egy leszakad magasfeszültségű vezeték miatt. A viharos szél több helyen megrongálta az elektromos vezetékeket, sok helyen 14 órán keresztül szünetelt az áramszolgáltatás.


Címkék: rendkívüli, havazás, video, közlekedés
Megosztás Megosztás Tweet RSS Nyomtatás
h i r d e t é s

Lexikon

Köpönyeg lexikon: Időjárási érdekességek, jelenségek magyarázata ismeretterjesztő cikkek.

Lexikon: a szeptemberi népi megfigyelések

Itt az ősz első hónapja, mely - az elődeink szerint - már nem csak a télre, a tavaszra is jövendöl. Lássuk:

Lexikon: novemberi népi megfigyelések

Márton, Erzsébet, Katalin... Novemberben nagyon sok napra van időjárási megfigyelés. Lesz hó? Locsog, vagy kopog? Hogy is van a népi jövendölés?