Köpönyeg.hu

Bejelentkezés Twitter RSS FacebookKövess minket Facebookon!

Híreső (Időjárási hírek)

Főoldal » Híreső (Időjárási hírek) » Jön a hóvihar?! Frissítve: 18:49

Jön a hóvihar?! Frissítve: 18:49

Szerző: kisbolygo | Publikálva: 2013. január 10. csütörtök, 14:25 | Módosítva: több mint 5 és fél éve

Nagy mennyiségű csapadéknak nézünk elébe (GFS modell futtatás)Nagy mennyiségű csapadéknak nézünk elébe (GFS modell futtatás)

Mediterrán ciklon okozhat többfelé jelentős csapadékot vasárnaptól. Folyamatosan beszámolunk a friss adatokról. Északnyugaton hóhelyzet lehet!

01.10. 18:47

A legfrissebb futások szerint a legtöbb hó - várhatóan - kb. a Nagykanizsa-Budapest vonalon hullhat. A GFS modell adatai szerint akár 20 cm!

01.10. 16:00

A futások továbbra is mutatják az erős lehűlést és a nagy mennyiségű csapadékot a hétvégétől. Szombaton a reggeli óráktól kezdve az egész országban folyamatosan csökken majd a hőmérséklet, az északkeleti részeken akár -12 fokot is mérhetünk. Havazásra ekkor még nincs kilátás, a szél viszont megerősödhet, és néhány órára a nap is előbukkanhat.

Vasárnap borult lesz az ég, a hőmérséklet kissé enyhül, és a csapadék megérkezik. Ez a déli régióban eső is lehet (2 mm körüli), az ország többi részén azonban többnyire szilárd halmazállapotú lesz, ez északkeleten kb 5, másutt 2-3 cm havat jelent A szél vasárnap is erős lesz.

Kacs Dév tavalyi képeKacs Dév tavalyi képeA futások továbbra is hétfőre várják a csapadékzóna javának érkezését. Északnyugaton komoly hóhelyzet is kialakulhat, készüljünk fel!

A cikket folyamatosan frissítjük!

Kövessétek élőben majd a ciklon átvonulását a Percről Percre rovatunkkal!

 

Korábban:

A legújabb modellfutások szerint késik a csapadék: jelen állás szerint vasárnap dél körül esik majd először hó, elsősorban az ország északi és keleti részeiben, és a Tiszántúl északi részén. Ekkor még csak nyomnyi - 1 cm lehet a Budapestre szóló fáklyadiagramBudapestre szóló fáklyadiagrammennyiség, de a kora délutáni óráktól a havazás az egész országra kiterjed majd. A déli határvidéken a csapadék halmazállapota vegyes is lehet.

A nagy mennyiségű csapadék várhatóan hétfőn és kedden ér el minket, viszont egy délről érkező meleg légtömeg hatására lehet havaseső, délen és a keleti régiókban pedig eső, ami estére ismét havazásba válthat át.

Szombaton az esti órákra jelentősen lehűl a levegő, országszerte -7 - -10 fokot mérhetünk, de a maximumok is fagypont alatt maradnak. Csapadékra még nem kell számítani.

-----


Címkék: hétvége, havazás, modell, országos
Megosztás Megosztás Tweet RSS Nyomtatás
h i r d e t é s

Lexikon

Köpönyeg lexikon: Időjárási érdekességek, jelenségek magyarázata ismeretterjesztő cikkek.

Lexikon: a szeptemberi népi megfigyelések

Itt az ősz első hónapja, mely - az elődeink szerint - már nem csak a télre, a tavaszra is jövendöl. Lássuk:

Lexikon: novemberi népi megfigyelések

Márton, Erzsébet, Katalin... Novemberben nagyon sok napra van időjárási megfigyelés. Lesz hó? Locsog, vagy kopog? Hogy is van a népi jövendölés?