Köpönyeg.hu

Bejelentkezés Twitter RSS FacebookKövess minket Facebookon!

Híreső (Időjárási hírek)

Főoldal » Híreső (Időjárási hírek) » Orvosmeteorológia: gyenge hidegfront közeleg

Orvosmeteorológia: gyenge hidegfront közeleg

Szerző: kisbolygo | Publikálva: 2013. január 7. hétfő, 07:07 | Módosítva: több mint 5 és fél éve

Kép: www.sxc.huKép: www.sxc.huHétfő reggel a Dunántúlon kisebb havazás, havas eső még előfordulhat, majd délutántól csökkenni fog a felhőzet. A csúcshőmérséklet csak 0 fok körül alakul, gyenge hidegfronti hatás várható.

Mivel a fronthatás nem lesz markáns, elsősorban a hidegfrontra fokozottan érzékenyek érzik meg a változást. Görcsös panaszok jelentkezhetnek, melyre hatékony természetes ellenszer az ánizsból, borsmentalevélből, köményből, és kamillavirágból készült teakeverék. Forrázás után hagyjuk 10-15 percig ázni, majd kihűlni az italt, és lehetőleg ízesítés nélkül, langyosan fogyasszuk.

Az országban több helyen kisüthet a nap, a közérzet és a hangulat ettől jelentősen javulhat. Az emberi szervezetnek szüksége van a napfényre, amely leállítja az álmosságért és tompaságért felelős melatonin hormon termelődését, és elősegíti a D-vitamin előállítását. A szél miatt megváltozhat a hőérzetünk, az erős légmozgás mellett hidegebbnek érezhetjük a levegőt. Öltözködjünk úgy, hogy megfelelően védett legyen a fejbőr, a nyak, és a derék.

Továbbra is legyünk figyelmesek a volán mögött, mert a havas, havasesős területeken az utak csúszósakká válhatnak, illetve emellett megnő a féktávolság és csökken a látástávolság.

A levegőminőség a csapadéknak és a szélnek köszönhetően jelentősen javult: a szálló por koncentrációja már csak Miskolc és Putnok környékén magas, a nitrogén-dioxid szint pedig Miskolc, Budapest, és Tatabánya környékén nagyobb.


Címkék: humánmeteorológia, gyógytea, gyenge, hidegfront, orvosmeteorológia
Megosztás Megosztás Tweet RSS Nyomtatás
h i r d e t é s

Lexikon

Köpönyeg lexikon: Időjárási érdekességek, jelenségek magyarázata ismeretterjesztő cikkek.

Lexikon: novemberi népi megfigyelések

Márton, Erzsébet, Katalin... Novemberben nagyon sok napra van időjárási megfigyelés. Lesz hó? Locsog, vagy kopog? Hogy is van a népi jövendölés?

Lexikon: Jótanácsok hőségben!

Íme néhány jótanács, hogyan vészeljük át a tikkasztó meleget: