Köpönyeg.hu

Bejelentkezés Twitter RSS FacebookKövess minket Facebookon!

Híreső (Időjárási hírek)

Főoldal » Híreső (Időjárási hírek) » A hétvége időjárásáról

A hétvége időjárásáról

Szerző: kisbolygo | Publikálva: 2013. január 5. szombat, 00:21 | Módosítva: több mint 5 és fél éve

Kép: www.parameter.skKép: www.parameter.skA hétvégén szeles és változó halmazállapotú csapadékos időjárásnak nézünk elébe.

Szombaton reggeltől a felhőzet folyamatos elvékonyodására számíthatunk, néhol pár órára a nap is kisüthet. Péntek éjszaka délnyugat felől egy csapadéksáv éri el az országot, melyből reggel és délelőtt szórványosan záporok alakulhatnak ki (a csapadékhozam nem haladja majd meg az 5 mm-t). Az északkeleti régiókban a fagypont körüli hőmérsékletetek miatt havazás is lehet. A szél megerősödik, jellemzően a Dunántúlon viharos lökések is lehetnek. Reggel 0 és 5 fok, délután 3 és 9 fok között alakul a hőmérséklet.

Vasárnap borultabb idő lesz, a nap második felétől pedig országosan esik majd különböző halmazállapotú csapadék, melynek mennyisége főként a Dunántúlon akár a 10 mm-t is meghaladhatja. A fagyponthoz közeli hőmérsékletek miatt eső, havaseső és hó is hullhat. A szél még vasárnap is erős marad, hajnalban -4 - 1, délután pedig 2-7 fok várható.


Címkék: hétvége, szél, csapadék, havas eső, eső,
Megosztás Megosztás Tweet RSS Nyomtatás
h i r d e t é s

Lexikon

Köpönyeg lexikon: Időjárási érdekességek, jelenségek magyarázata ismeretterjesztő cikkek.

Lexikon: novemberi népi megfigyelések

Márton, Erzsébet, Katalin... Novemberben nagyon sok napra van időjárási megfigyelés. Lesz hó? Locsog, vagy kopog? Hogy is van a népi jövendölés?

Lexikon: Jótanácsok hőségben!

Íme néhány jótanács, hogyan vészeljük át a tikkasztó meleget: