Köpönyeg.hu

Bejelentkezés Twitter RSS FacebookKövess minket Facebookon!

Híreső (Időjárási hírek)

Főoldal » Híreső (Időjárási hírek) » A hónap közepére hidegbetörés?!

A hónap közepére hidegbetörés?!

Szerző: mikes | Publikálva: 2013. január 4. péntek, 08:11 | Módosítva: több mint 5 és fél éve

kezd szórni a fáklya...kezd szórni a fáklya...Jelentős változás állhat elő hazánk térségének időjárásában a hónap második felére: jöhet a kemény hideg!

Mikor lesz már igazi tél? Egyre többen teszik fel a kérdést, hiszen karácsonyra jelentősen megenyhült az idő, a következő napokban pedig kifejezetten enyhe időre készülhetünk. 

Azonban a változás jelei már látszanak: az Európa középső részére is jellemző ciklonális tevékenység visszahúzódóban van, és a hónap közepére már anticiklon veheti át a térségben uralkodó szerepet, melynek hatására észak, északkelet felől több hullámban hideg, szibériai eredetű levegő áraszthatja el a Kárpát-medence térségét is.

A lehűlés több napja látszódik a GFS fáklya diagramon is. A legfrissebb futások szerint a hónap közepére, második felére - főleg északkeleten - zord hidegre is esély van (-10 foknál hidegebb reggelek), és nappal is fagyos idő ígérkezik. Izgalmas lehet a hónap második fele, érdemes folyamatosan figyelni előrejelzéseinket!


Címkék: front, havazás, hideg, hidegfront, lehűlés
Megosztás Megosztás Tweet RSS Nyomtatás
h i r d e t é s

Lexikon

Köpönyeg lexikon: Időjárási érdekességek, jelenségek magyarázata ismeretterjesztő cikkek.

Lexikon: a szeptemberi népi megfigyelések

Itt az ősz első hónapja, mely - az elődeink szerint - már nem csak a télre, a tavaszra is jövendöl. Lássuk:

Lexikon: novemberi népi megfigyelések

Márton, Erzsébet, Katalin... Novemberben nagyon sok napra van időjárási megfigyelés. Lesz hó? Locsog, vagy kopog? Hogy is van a népi jövendölés?