Köpönyeg.hu

Bejelentkezés Twitter RSS FacebookKövess minket Facebookon!

Híreső (Időjárási hírek)

Főoldal » Híreső (Időjárási hírek) » Ragyogó idő jön!

Ragyogó idő jön!

Szerző: mikes | Publikálva: 2011. március 28. hétfő, 07:53 | Módosítva: több mint 7 éve

sok helyen bokorra vágva pompázik...sok helyen bokorra vágva pompázik...A mai nap az utolsó ilyen borongós a héten, holnaptól túlnyomóan napos időre van kilátás! Nem csak a fűzfák fognak zöldellni...

Ma még erősen felhős lesz az ég, délelőtt inkább északkeleten, napközben a déli és a délkeleti megyékben számíthatunk újabb esőre, záporra. Délutántól-estétől észak, északnyugat felől jelentősebben csökken a felhőzet, és éjszaka északon már derült lehet az ég.

És ezután következik az, amire már mindenki nagyon várt: hiszen holnaptól - a legfrissebb számítások szerint - napokon át sok-sok napsütés várható. Inkább csak pénteken és szombaton lehet némi felhő az égen, és ekkor kisebb zápor is előfordulhat. Egyébként a kellemes tavaszi napsütés lesz főszerepben, melynek hatására fokozatosan erősödhet a nappali felmelegedés - a hétvégén már 20 fok körüli értékek is lehetnek!

A tegnapi és a mai eső utáni szép napsütéses időben várhatóan gyorsan zöldbe borul a táj, sőt előbb sárgába: az aranyeső egyre több helyen hívja fel magára a figyelmet gyönyörű sárga szirmaival. Az ibolya után a nárcisz, az írisz és lassan a tulipán is igazi bizonyítékként szolgál: itt az igazi tavasz!


Címkék: napsütés, március, melegedés, tavasz, zápor
Megosztás Megosztás Tweet RSS Nyomtatás
h i r d e t é s

Lexikon

Köpönyeg lexikon: Időjárási érdekességek, jelenségek magyarázata ismeretterjesztő cikkek.

Lexikon: a szeptemberi népi megfigyelések

Itt az ősz első hónapja, mely - az elődeink szerint - már nem csak a télre, a tavaszra is jövendöl. Lássuk:

Lexikon: novemberi népi megfigyelések

Márton, Erzsébet, Katalin... Novemberben nagyon sok napra van időjárási megfigyelés. Lesz hó? Locsog, vagy kopog? Hogy is van a népi jövendölés?