Köpönyeg.hu

Bejelentkezés Twitter RSS FacebookKövess minket Facebookon!

Híreső (Időjárási hírek)

Főoldal » Híreső (Időjárási hírek) » A hétvége időjárásáról

A hétvége időjárásáról

Szerző: kisbolygo | Publikálva: 2012. december 28. péntek, 13:42 | Módosítva: több mint 5 és fél éve

fotó: Simon Tiborfotó: Simon TiborHétvégére megnyugszik az eddig frontokban gazdag, eseményekkel teli időjárás. A hétvége első napján egyre inkább egy anticiklon helyeződik fölénk, és ez határozza majd meg az időjárási helyzetet.

Szombaton az eddiginél lényegesen több napsütés várható, a felhőréteg néhol megmarad, de jellemzően elvékonyodik. Csapadékra nem kell számítanunk. A szél időnként megélénkülhet, de többnyire gyenge marad. A minimumhőmérséklet -5 és -3 fok környékén mozog majd, a maximumértékek pedig országszerte alig emelkednek fagypont fölé.

Vasárnap igen válozékony lesz területileg a borultság mértéke: északkeleten többnyire borult, a déli régiókban (Dél-Dunántúl, Dél-Magyarország) és Kelet-Magyarországon derült, a többi területen pedig gyengén felhős égkép lesz jellemző. Csapadékra a hétvége második napján sem számítunk. A légmozgás gyenge vagy mérsékelt lesz. Hajnalban -2 - -6, délben pedig 0-3 fokra számíthatunk. Köd jellemzően már csak az északkeleti régióban lesz.

A nyugat felől érkező hullámzó frontrendszer lecsillapodik, fronthatás egyik nap sem várható.


Címkék: anticiklon, borongós, december, hétvége
Megosztás Megosztás Tweet RSS Nyomtatás
h i r d e t é s

Lexikon

Köpönyeg lexikon: Időjárási érdekességek, jelenségek magyarázata ismeretterjesztő cikkek.

Lexikon: novemberi népi megfigyelések

Márton, Erzsébet, Katalin... Novemberben nagyon sok napra van időjárási megfigyelés. Lesz hó? Locsog, vagy kopog? Hogy is van a népi jövendölés?

Lexikon: Jótanácsok hőségben!

Íme néhány jótanács, hogyan vészeljük át a tikkasztó meleget: