Köpönyeg.hu

Bejelentkezés Twitter RSS FacebookKövess minket Facebookon!

Híreső (Időjárási hírek)

Főoldal » Híreső (Időjárási hírek) » Orvosmeteorológia: ismét gyenge melegfronti hatás

Orvosmeteorológia: ismét gyenge melegfronti hatás

Szerző: kisbolygo | Publikálva: 2012. december 27. csütörtök, 07:04 | Módosítva: több mint 5 és fél éve

Kép: www.reforma.huKép: www.reforma.huKifelé tartunk a gyakori frontátvonulásos helyzetből, de frontmentes időszak csak hétvégén várható.

Ma az ország nagy részén változóan felhős lesz az ég, de az északi, északkeleti tájakon tartósan borult, párás maradhat a levegő. Élénk lesz a délnyugati szél, reggel 0, délután 5 fok körül alakulhat a hőmérséklet. Gyenge melegfronti hatással kell számolnunk.

A levegőminőség a tegnap hullot csapadék miatt némileg javult, a szálló por koncentrációja csökkent. A mai melegfront elég gyenge, csak a fokozottan érzékenyek érezhetnek egyértelműen fronthoz kapcsolható tüneteket.

Karácsony és a fokozott készülődés elmúltával fordítsunk időt magunkra! Pihenjünk többet, töltődjünk fel, hiszen sok embernek az év egyik pihenést nyújtó időszaka ez. A már felszedett kilók llen és az immunrendszer erősítésére a vállalkozó szelleműek már sportolhatnak is. Vannak a két ünnep között is nyitva tartó edzőtermek, de kocogni is kimehetünk, már néhány félórás erőltett séta vagy kocogás is sokat számít. Aki viszont hajlamosabb a megfázásra, ne eddzen szabadban, várja meg a jobb időt! Bár az átlagosnál melegebb van, még mindig könnyű összeszedni a szabad levegőn (is) egy megfázást vagy egy torokfájást.


Címkék: humánmeteorológia, karácsony, orvosmeteorológia, borongós, sport
Megosztás Megosztás Tweet RSS Nyomtatás
h i r d e t é s

Lexikon

Köpönyeg lexikon: Időjárási érdekességek, jelenségek magyarázata ismeretterjesztő cikkek.

Lexikon: novemberi népi megfigyelések

Márton, Erzsébet, Katalin... Novemberben nagyon sok napra van időjárási megfigyelés. Lesz hó? Locsog, vagy kopog? Hogy is van a népi jövendölés?

Lexikon: Jótanácsok hőségben!

Íme néhány jótanács, hogyan vészeljük át a tikkasztó meleget: