Köpönyeg.hu

Bejelentkezés Twitter RSS FacebookKövess minket Facebookon!

Híreső (Időjárási hírek)

Főoldal » Híreső (Időjárási hírek) » Orvosmeteorológia: gyengülő melegfronti hatás

Orvosmeteorológia: gyengülő melegfronti hatás

Szerző: kisbolygo | Publikálva: 2012. december 24. hétfő, 23:43 | Módosítva: több mint 5 és fél éve

Kép: www.egeszseg-betegseg.huKép: www.egeszseg-betegseg.hu
Ma erősen felhős, szeles, és enyhe időre van kilátás, inkább csak északkeleten lehetnek tartósan (köd)felhős tájak. Tavaszias napunk lesz, délnyugaton akár 16-17 fokos meleggel! Országunkban gyenge melegfront éreztezti ma egész nap hatását.

Hazánk térségét gyenge melegfronti hatás éri el, ami az arra hajlamosoknál fejfájást idézhet elő. Ezt pl. stresszoldó hatású teákkal, relaxációval csillapíthatjuk. A keringési betegségben szenvedők megérezhetik a változás hatását, előfordulhat némi vérnyomásingadozás is, de súlyos tünetek megjelenése nem indokolt.

Ma erősödhet az ízületi gyulladások kialakulásának esélye is, illetve a korábbi sérülések érzékenyebben reagálhatnak a melegfrontra (pl. régi csonttörések hasogathatnak). Használjunk ez ellen gyógykrémeket, illetve gyulladáscsökkentő sportkrémetet, és tartsuk melegen az érzékeny területeket!

Ezen kívül figyeljünk továbbra is arra, hogy ne vigyünk egyszerre túl sok cukrot, zsírt és káros anyagot a szervezetünkbe! A tegnap említett hatásokon kívül ugyanis láthtó eredménye is van a féktelen evésnek: ünnepek alatt akár 4-5 kilót is hízhatunk, aminek ledolgozásáért akár tavaszig, nyárig is fáradozhatunk. Érdemes tehát most kicsit jobban odafigyelni a bevitt kilókalóriák ezreire!


Címkék: front, humánmeteorológia, karácsony, orvosmeteorológia
Megosztás Megosztás Tweet RSS Nyomtatás
h i r d e t é s

Lexikon

Köpönyeg lexikon: Időjárási érdekességek, jelenségek magyarázata ismeretterjesztő cikkek.

Lexikon: novemberi népi megfigyelések

Márton, Erzsébet, Katalin... Novemberben nagyon sok napra van időjárási megfigyelés. Lesz hó? Locsog, vagy kopog? Hogy is van a népi jövendölés?

Lexikon: Jótanácsok hőségben!

Íme néhány jótanács, hogyan vészeljük át a tikkasztó meleget: