Köpönyeg.hu

Bejelentkezés Twitter RSS FacebookKövess minket Facebookon!

Híreső (Időjárási hírek)

Főoldal » Híreső (Időjárási hírek) » Hó, ónos eső, eső a hétvégén (frissítve)

Hó, ónos eső, eső a hétvégén (frissítve)

Szerző: kisbolygo | Publikálva: 2012. december 22. szombat, 09:28 | Módosítva: több mint 5 és fél éve

Kép: www.index.huKép: www.index.huAz ünnepek előtti időjárás egy északnyugat felől érkező front miatt havat és esőt bőségesen hoz majd egyaránt. Lássuk a részleteket!

Szombaton délelőtt főként a nyugati-északnyugati megyékben lesz borult az ég, ezeken a területeken maximum 2 cm hó hullhat. Az ország többi részén némi napsütésre ugyan van kilátás, de általában mindenütt borult, helyenként ködös időjárás lesz a jellemző. Jelentős csapadékra nem, inkább szitálásra kell számítanunk. A szél gyenge marad. A hőmérséklet napközben átlagosan -5 és 0 fok között mozog majd, Észak-Magyarországon ennél hidegebb, -7 - -8 fok is lehet.

Vasárnap nyugat felől vastag melegfronti felhőzet vonul fölénk, mely bőséges csapadékot hoz majd. Közép- és Észak-Magyarország területén 2-7cm friss is hullhat! Debrecen térségében és a keleti részeken kevesebb mennyiségű, de szilárd halmazállapotú csapadék van kilátásban, az ország többi részét viszont a túl magas hőmérsékletek miatt ónos eső, majd eső ér majd el. A legtöbb eső Észak-Dunántúlon, Győr térségében várható. A délkeleti szél megélénkül majd. A hőmérséklet országszerte fagypont körül (DNy-on már jóval felette) lesz, az északkeleti-keleti régiókban viszont hidegebbre, -3 - -6 fokra számítsunk.

A kelet felé mozgó csapadékzóna 24-én a déli órákig hagyja majd el az országot.

Az időjárási viszonyok megváltozása miatt az utak csúszósak lesznek, és nő a féktávolság. Közlekedjünk óvatosan, különös figyelemmel azokon a területeken, ahol erős havazás és fagy várható!


Címkék: front, csapadék, borongós, eső, havazás,
Megosztás Megosztás Tweet RSS Nyomtatás
h i r d e t é s

Lexikon

Köpönyeg lexikon: Időjárási érdekességek, jelenségek magyarázata ismeretterjesztő cikkek.

Lexikon: a szeptemberi népi megfigyelések

Itt az ősz első hónapja, mely - az elődeink szerint - már nem csak a télre, a tavaszra is jövendöl. Lássuk:

Lexikon: novemberi népi megfigyelések

Márton, Erzsébet, Katalin... Novemberben nagyon sok napra van időjárási megfigyelés. Lesz hó? Locsog, vagy kopog? Hogy is van a népi jövendölés?