Köpönyeg.hu

Bejelentkezés Twitter RSS FacebookKövess minket Facebookon!

Híreső (Időjárási hírek)

Főoldal » Híreső (Időjárási hírek) » Orvosmeteorológia: közeledő melegfront

Orvosmeteorológia: közeledő melegfront

Szerző: kisbolygo | Publikálva: 2012. december 22. szombat, 08:46 | Módosítva: több mint 5 és fél éve

Kép: www.trademagazin.huKép: www.trademagazin.huMa még mindig nem érvényesül markáns fronthatás, de a vasárnap hazánkba érkező melegfront közeledtét a fokozottan frontérzékenyek már megérezhetik.

Szombaton nyugaton erősen, máshol gyengén felhős lesz az ég, elszórtan hószállingózás alakulhat ki, napközben fagypont körüli értékeket mutat majd a hőmérő higanyszála. Ma frontmentes napunk lesz, holnap viszont sok csapadékkal kísért melegfront éri el térségünket.

A keringési rendszerre negatív hatással van a melegfront érkezése, így aki szív és érrendszeri betegségben szenved, az kerülje a fizikailag leterhelő tevékenységeket. Gyakrabban fordulhat elő a napokban mellkasi fájdalom, és nőhet a szívinfarktus és a trombózis kialakulásának esélye is.

A fejfájás az időjárás változásának hírnöke: a napokban többször fordulhat elő állandó, de akár hasogatásos jellegű fájdalom is. Ha lehet, próbáljuk elkerülni a stresszes helyzeteket, és az ünnepi zsongás ellenére elegendő időt fordítani a pihenésre. A hétvégén óriási tömegre kell számítanunk az utakon és a bevásárlóközpontokban egyaránt. Aki az utolsó pillanatra halasztotta a bevásárlást, sajnos számoljon azzal, hogy az ünnepi hangulat ellenére az emberek általánosan feszültebbek és idegesebbek, próbáljunk meg nyugodtak maradni!
Már csak a vérnyomásunk érdekében is.


Címkék: humánmeteorológia, orvosmeteorológia, karácsony, tél
Megosztás Megosztás Tweet RSS Nyomtatás
h i r d e t é s

Lexikon

Köpönyeg lexikon: Időjárási érdekességek, jelenségek magyarázata ismeretterjesztő cikkek.

Lexikon: novemberi népi megfigyelések

Márton, Erzsébet, Katalin... Novemberben nagyon sok napra van időjárási megfigyelés. Lesz hó? Locsog, vagy kopog? Hogy is van a népi jövendölés?

Lexikon: Jótanácsok hőségben!

Íme néhány jótanács, hogyan vészeljük át a tikkasztó meleget: