2020. november 30. hétfő
Andor, András

650 halálos áldozata van a monszunnak - eddig

2019. július 30., 12:00
650 halálos áldozata van a monszunnak - eddig

Mianmarban a múlt hónapban a monszun erős esőzéseket hozott. Ennek következtében az ENSZ adatai szerint jelenleg 40 000 embert érintenek a monszunból fakadó áradások. 

kép: accuweather.com

Rengeteg területen kellett az embereket ideiglenes otthonokba telepíteni. De nem csak Mianmar szenved a kitartó esőzésektől. A környező régiókban is ezreket kellett a felállított evakuációs központokba átköltöztetni. az áradások érintik India és Nepál területét is. a jelenlegi adatok alapján a monszunáradások a három területen összesen mintegy 25 millió embert érintenek, és az áradások, illetve az esőzéssekkel összefüggő események eddig 650 halálos áldozatot követeltek.

kép: myanmarwaterportal.com

A monszun több helyen idén később érkezett, ezzel nagyon nehéz helyzetbe hozva többek közt az indiai gazdálkodókat, hiszen rengeteg helyen szárazság uralkodott. A monszun érkezése azonban a mérleg másik oldalára tolta a helyzetet, most nagyon sok területen okoznak gondot az áradó folyók, amik kilépve medrükből ezrek lakhelyét öntik el. 

kép: moneycontrol.com

Mianmarban a folyók szintje jelenleg a veszélyes jelzés alatt található, de a meteorológusok szerint további, nagy mennyiségű csapadék várható. 

kép: myanmarwaterportal.com

lead kép: daily-sun.com