Köpönyeg.hu

Bejelentkezés Twitter RSS FacebookKövess minket Facebookon!

Híreső (Időjárási hírek)

Főoldal » Híreső (Időjárási hírek) » A hétvége időjárásáról

A hétvége időjárásáról

Szerző: kisbolygo | Publikálva: 2012. december 14. péntek, 14:19 | Módosítva: több mint 5 és fél éve

Kép: www.civishir.huKép: www.civishir.huMa még borongós, hideg, többnyire csapadék nélküli napunk lesz, de szombaton megérkezik a felmelegedés, ami átlagosan 5 fokos hőmérsékletnövekedést idéz majd elő.

Szombaton reggel és délelőtt még eleinte csak szitálás, gyenge eső lehet, de a déli óráktól elindul az országos esőzés, melynek mennyisége néhol 10 mm-t is elérheti. A változó hőmérsékleti viszonyok mellett ónos eső, a magasabban fekvő területeken pedig havazás is kialakulhat. A szél a délelőtti órákban megélénkül, megerősödik majd. A hőmérsékleti minimumok országszerte emelkednek, -4 fok körül alakulnak, a legmagasabb hőmérséklet pedig 3-5 fok környékén tetőzik.

Vasárnap átmenetileg felszakadozhat a felhőzet, de továbbra is a borult égkép lesz a jellemző. Reggel még csak a keleti országrészben várható eső, később nyugat felől újabb csapadéksáv lép be az országba. Este az ország déli-délnyugati részében várható 5 mm-nél több csapadék. Északon, északkeleten jellemzőbb lesz a havazás, havaseső, esetleg ónoseső. A hőmérséklet reggel és este fagypont körül alakul, a déli órákban pedig kb. 5 fokig emelkedik.


Címkék: előrejelzés, hétvége, csapadék, eső, borongós
Megosztás Megosztás Tweet RSS Nyomtatás
h i r d e t é s

Lexikon

Köpönyeg lexikon: Időjárási érdekességek, jelenségek magyarázata ismeretterjesztő cikkek.

Lexikon: a szeptemberi népi megfigyelések

Itt az ősz első hónapja, mely - az elődeink szerint - már nem csak a télre, a tavaszra is jövendöl. Lássuk:

Lexikon: novemberi népi megfigyelések

Márton, Erzsébet, Katalin... Novemberben nagyon sok napra van időjárási megfigyelés. Lesz hó? Locsog, vagy kopog? Hogy is van a népi jövendölés?