Köpönyeg.hu

Bejelentkezés Twitter RSS FacebookKövess minket Facebookon!

Híreső (Időjárási hírek)

Főoldal » Híreső (Időjárási hírek) » Orvosmeteorológia: melegfronti hatással számoljunk

Orvosmeteorológia: melegfronti hatással számoljunk

Szerző: kisbolygo | Publikálva: 2012. december 14. péntek, 13:46 | Módosítva: több mint 5 és fél éve

www.boraszportal.huwww.boraszportal.huA magasban történő melegedés hatása csak holnaptól lesz érezhető, viszont a melegfrontra érzékenyek már érzékelhetik az időjárási helyzet változása okozta tüneteket.

Pénteken borongós, hideg időre van kilátás, északon, északkeleten elszórtan alakulhat ki havazás, hószállingózás, vagy ónos eső. Másol gyenge ónos eső, ónos szitálás, szitálás fordulhat elő. A Dunántúlon fagypont fölé emelkedik a hőmérséklet, ezzel megkezdődik a felmelegedés, és a melegfronttal járó tünetek ismét előtérbe kerülnek.

A keringési rendszerre negatív hatással van a melegfront érkezése, így aki szív és érrendszeri betegségben szenved, az kerülje a fizikailag leterhelő tevékenységeket. Gyakrabban fordulhat elő a napokban mellkasi fájdalom, és nőhet a szívinfarktus és a trombózis kialakulásának esélye is.

Ma még tart a hideg, így ne feledjünk el rétegesen öltözködni ha kilépünk az utcára. Figyeljünk arra, hogy egyenletes legyen a hőmérséklet a lakásban, mert a gyakori ingadozás nem tesz jót a szervezetünknek (pl. ha estére teljesen lekapcsoljuk a fűtést, reggel torokfájásra ébredhetünk).

Ezen felül törekedjünk a meleg ételek és italok (levesek, teák) fogyasztására, hiszen melegítő és relaxáló hatásuk is van.


Címkék: melegfront, orvosmeteorológia, humánmeteorológia
Megosztás Megosztás Tweet RSS Nyomtatás
h i r d e t é s

Lexikon

Köpönyeg lexikon: Időjárási érdekességek, jelenségek magyarázata ismeretterjesztő cikkek.

Lexikon: novemberi népi megfigyelések

Márton, Erzsébet, Katalin... Novemberben nagyon sok napra van időjárási megfigyelés. Lesz hó? Locsog, vagy kopog? Hogy is van a népi jövendölés?

Lexikon: Jótanácsok hőségben!

Íme néhány jótanács, hogyan vészeljük át a tikkasztó meleget: