Köpönyeg.hu

Bejelentkezés Twitter RSS FacebookKövess minket Facebookon!

Híreső (Időjárási hírek)

Főoldal » Híreső (Időjárási hírek) » Orvosmeteorológia: újra fejfájás

Orvosmeteorológia: újra fejfájás

Szerző: kisbolygo | Publikálva: 2012. december 13. csütörtök, 11:06 | Módosítva: több mint 5 és fél éve

Kép: www.naturalnoshing.wordpress.comKép: www.naturalnoshing.wordpress.comA következő néhány napban térségünkben melegededés veszi kezdetét, és melegfront idéz majd elő tüneteket a frontérzékenyeknél.

Ma viszont még hideg lesz: a vastag hóval borított tájakon -17 - -19 fokig, máshol -10 - -11 fok köré csökkenhet a hőmérséklet. Nappal mindössze -6 és -1 fok közötti értékeket mérhetünk. A melegedés még csak a magasban kezdődik meg, ennek hatása a felszín közelében hétvégén érezhető majd.

A leggyakoribb frontot kísérő tünet a fejfájás, ami ismét megnehezíti napjainkat, különösen azokét, akik migrénben szenvednek. Ez csökkent koncentrálóképességet, és fáradékonyságot eredményez. Hangulatunkat negatív irányba befolyásolja ez az időjárási helyzet: előfordulhat álmatlanság, emiatt pedig indegrékenyebbek lehetünk. Fogyasszunk ilyenkor hangulatjavító ételeket és italokat! A vitaminok közül a B6 és a D-vitamincsalád lehet ebben segítségünkre. Álmatlanság ellen természetes szer a triptofán, ami bőséggel megtalálható a túróban, illetve a szójatejben, a tofuban, a humuszban és a lencsében.

A légszennyezettség az ország nagyrészén az egészségügyi határérték alatt alakul, de az elkövetkezendő napokban a szennyező anyag koncentrációjának növekedésére kell számítani.


Címkék: hangulatjavítás, front, humánmeteorológia, orvosmeteorológia
Megosztás Megosztás Tweet RSS Nyomtatás
h i r d e t é s

Lexikon

Köpönyeg lexikon: Időjárási érdekességek, jelenségek magyarázata ismeretterjesztő cikkek.

Lexikon: a szeptemberi népi megfigyelések

Itt az ősz első hónapja, mely - az elődeink szerint - már nem csak a télre, a tavaszra is jövendöl. Lássuk:

Lexikon: novemberi népi megfigyelések

Márton, Erzsébet, Katalin... Novemberben nagyon sok napra van időjárási megfigyelés. Lesz hó? Locsog, vagy kopog? Hogy is van a népi jövendölés?