Köpönyeg.hu

Bejelentkezés Twitter RSS FacebookKövess minket Facebookon!

Híreső (Időjárási hírek)

Főoldal » Híreső (Időjárási hírek) » Szombat délig igazi TAVASZ!!!

Szombat délig igazi TAVASZ!!!

Szerző: mikes | Publikálva: 2011. március 23. szerda, 07:53 | Módosítva: több mint 7 éve

ébred a természet...ébred a természet...Szombat délután hidegfront érkezhet, addig viszont D-vitamin, madárcsicsergés, 18 fok!

Ma reggel ragyogó napsütésre ébredhettünk, és ez napközben is megmarad: sok-sok napsütésre van kilátás, szinte alig lesz felhő az égen, így jócskán juttathatunk D-vitamint a szervezetünkbe. Eső kizárt! Igen kellemes napunk lesz, délután 18 fokot is mérhetünk (délután egy rövidujjú is elég lesz már...).

Ma van egyébként a Meteorológiai Világnap

A Meteorológiai Világszervezet (WMO) az ENSZ égisze alatt, 1950. március 22-én alakult meg Genfben. A szervezet alapokmánya március 23-án lépett hatályba, erre emlékezünk minden évben, így ma is, a Meteorológiai Világnapon.

Holnap és pénteken folytatódik a gyönyörű tavaszi időjárás, szép napos lesz az idő, és csapadék továbbra sem fordul elő, esernyőt nem kell magunkkal vinnünk. Tovább erősödhet a nappali felmelegedés, pénteken 20-22 fokos maximumok is lehetnek - elsősorban a déli, délnyugati területeken.

Lehűlés

Szombaton várhatóan délelőtt még száraz, napos lesz az idő, majd északnyugat felől erős felhősödés kezdődik, és délutántól egyre többfelé lehet eső, zápor, egy-egy zivatar. Az északnyugati szél megerősödik, olykor viharossá fokozódik. Vasárnap hűvös, borongós idő valószínű, főleg eleinte még csapadékkal. Néhol a csúcshőmérséklet 10 fok alatt maradhat.

Visszatér a meleg

Hétfőtől aztán ismét egyre több napsütés lehet, és visszatérhet az igazi tavasz, az átlagos értékeknek megfelelő, 15 fok körüli délutáni hőmérsékletekkel...


Címkék: melegedés, tavasz, hőmérséklet, napsütés, tudomány, meteorológia, D-vitamin
Megosztás Megosztás Tweet RSS Nyomtatás
h i r d e t é s

Lexikon

Köpönyeg lexikon: Időjárási érdekességek, jelenségek magyarázata ismeretterjesztő cikkek.

Lexikon: a szeptemberi népi megfigyelések

Itt az ősz első hónapja, mely - az elődeink szerint - már nem csak a télre, a tavaszra is jövendöl. Lássuk:

Lexikon: novemberi népi megfigyelések

Márton, Erzsébet, Katalin... Novemberben nagyon sok napra van időjárási megfigyelés. Lesz hó? Locsog, vagy kopog? Hogy is van a népi jövendölés?