Köpönyeg.hu

Bejelentkezés Twitter RSS FacebookKövess minket Facebookon!

Híreső (Időjárási hírek)

Főoldal » Híreső (Időjárási hírek) » Orvosmeteorológia: gyakori frontátvonulás

Orvosmeteorológia: gyakori frontátvonulás

Szerző: kisbolygo | Publikálva: 2012. december 11. kedd, 10:43 | Módosítva: több mint 5 és fél éve

Kép: www.edesviz.huKép: www.edesviz.huNapjainkat gyakori frontátvonulás, hideg és melegfronti hatás is nehezíti, ami a hangulatunkat és a közérzetünket rontja, ezenkívül fejfájós és reumatikus jellegű panaszokat okoz.

Kedden az ország nyugati régiójában eleinte hidegfront befolyásolja a frontérzékenyek közérzetét, míg nyugaton gyenge melegfronti hatás érvényesül. A sokszor ismétlődő frontátvonulás és a különböző fronthatások a migrénes fájdalmakat erősítik. Akik hajlamosak a fejfájásra, kerüljék ezekben a napokban a koffeinbevitelt (kávé, energiaital, csokoládé), mert nagy mennyiségben az erek görcsös összehúzódását eredményezi.

Fontos, hogy figyeljünk a vércukorszintünkre: a magnézium segít a szabályozásban. A gyakori, kevés mennyiségű étkezés stabilizáló hatású, de nem mindegy hogy milyen anyagot viszünk be a szervezetbe: együnk sok friss zöld levelű zöldséget, a babot, paradicsomot, és zsírszegény joghurtot. Lehetőség szerint kerüljük a cukrozott italokat, a kenyérféléket és a mirelites péksütemények fogyasztását, mert az hirtelen megugrasztja a vércukrot, de rövid idő alatt megint leesik majd, és erős éhségérzetet is eredményez.

A bátrabbak kipróbálhatják a nyers gyömbér rágcsálását is, aminek köztudottan gyulladásgátló hatású és a migrén tüneteit is enyhíti. Ezen kívül igyunk sok vizet, mert a dehidratáltság is okozhat fájdalmat. A megfelelő mennyiségű folyadékbevitel (napi 1,5-2 liter, lehetőleg víz vagy ásványvíz) megelőzi a kiszáradás okozta fájdalmakat.


Címkék: humánmeteorológia, orvosmeteorológia, fronthatás, fejfájás
Megosztás Megosztás Tweet RSS Nyomtatás
h i r d e t é s

Lexikon

Köpönyeg lexikon: Időjárási érdekességek, jelenségek magyarázata ismeretterjesztő cikkek.

Lexikon: a szeptemberi népi megfigyelések

Itt az ősz első hónapja, mely - az elődeink szerint - már nem csak a télre, a tavaszra is jövendöl. Lássuk:

Lexikon: novemberi népi megfigyelések

Márton, Erzsébet, Katalin... Novemberben nagyon sok napra van időjárási megfigyelés. Lesz hó? Locsog, vagy kopog? Hogy is van a népi jövendölés?