Köpönyeg.hu

Bejelentkezés Twitter RSS FacebookKövess minket Facebookon!

Híreső (Időjárási hírek)

Főoldal » Híreső (Időjárási hírek) » Orvosmeteorológia: tippek influenza megelőzésére III.

Orvosmeteorológia: tippek influenza megelőzésére III.

Szerző: kisbolygo | Publikálva: 2012. december 6. csütörtök, 11:47 | Módosítva: több mint 5 és fél éve

Kép: www.sikerado.huKép: www.sikerado.huA mai orvosmeteorológiai rovatban a hogyan kerülhetjük el az influenzát kérdésre kapunk további válaszokat.

Az influenzavírus cseppfertőzéssel, vagyis a levegőbe került váladékcseppekkel terjed, és ilyen formában marad meg a különféle felületeken is, ahonnan végül a nyálkahártyánkra kerülhet. Ismert tény, hogy egyes kórokozók akár két óráig vagy ennél hosszabb ideig is képesek életben maradni a különféle tárgyakon, például az irodánk asztalán, a készpénzen, a számítógépünk billentyűzetén, vagy az ajtókilincseken.

A gyermekek - különösen a kisebbek - a felnőtteknél sokkal inkább hajlamosak a szájukba vagy az orrukba nyúlni, és az sem ritka, hogy különféle tárgyaikat, játékaikat a szájukba veszik. Rájuk fokozottan kell vigyáznunk: ha már nagyobbak, elég lehet a többszöri figyelmeztetés is, a kicsikre azonban nekünk magunknak kell figyelnünk. Amennyire lehetséges, a következő hetekben ne hagyjuk magukra őket még rövidebb időszakokra sem, mi pedig a szokásosnál is jobban ügyeljünk a már említett higiéniai szabályok betartására (szóba jöhet például a gyakran használt műanyagjátékok fertőtlenítése is). Elsősorban ugyanis rajtunk múlik, hogy ha mégis megfertőződtünk, ne terjesszük el a vírust a lakás különböző pontjain, ahonnan aztán gyermekünkre is átterjedhet a megbetegedés. (Forrás: egeszseg.origo.hu)

További nagyon jó immunerősítő hatással bír a propolisz tinktúra, melyhez patikákban, gyógynövényboltokban, drogériákban juthatunk. Használata: csepegtessük nem forró teába, vagy egy kanál mézre, illetve aki szereti, az tinktúrába mártott kockacukrot is ropogtathat. Érdemes rendszeresen, kúraszerűen fogyasztani (esténként 20 cseppet). Ha már betegek vagyunk, akkor ez napi 2-3-szor is ismételhető.
 


Címkék: humánmeteorológia, orvosmeteorológia, influenza, megelőzés
Megosztás Megosztás Tweet RSS Nyomtatás
h i r d e t é s

Lexikon

Köpönyeg lexikon: Időjárási érdekességek, jelenségek magyarázata ismeretterjesztő cikkek.

Lexikon: a szeptemberi népi megfigyelések

Itt az ősz első hónapja, mely - az elődeink szerint - már nem csak a télre, a tavaszra is jövendöl. Lássuk:

Lexikon: novemberi népi megfigyelések

Márton, Erzsébet, Katalin... Novemberben nagyon sok napra van időjárási megfigyelés. Lesz hó? Locsog, vagy kopog? Hogy is van a népi jövendölés?