Köpönyeg.hu

Bejelentkezés Twitter RSS FacebookKövess minket Facebookon!

Híreső (Időjárási hírek)

Főoldal » Híreső (Időjárási hírek) » Orvosmeteorológia: melegfronti hatás érvényesül

Orvosmeteorológia: melegfronti hatás érvényesül

Szerző: kisbolygo | Publikálva: 2012. december 4. kedd, 13:26 | Módosítva: több mint 5 és fél éve

Kép: www.theramblingsofagirl.wordpress.comKép: www.theramblingsofagirl.wordpress.comKedden nyugat felől melefront vonul át hazánk felett, de a melegedés a talajszinti hőmérsékleten nem lesz érezhető. A frontérzékenyek viszont nehezebb idő előtt állnak, hiszen a késő esti óráktól megérkezik a hidegfront is.

Ma erősödik az ízületi gyulladások kialakulásának esélye, illetve a korábbi sérülések is érzékenyebben reagálnak a gyakori frontátvontulásra. Használjunk ez ellen gyógykrémeket (pl. árnika krém), illetve gyulladáscsökkentő sportkrémetet, és tartsuk melegen az érzékeny területeket.

A hangulatunkra is hatással lehetnek a frontátvonulások, mely aluszékonyságot, fáradékonyságot és koncentrációzavart okoznak. A várható havazás viszont az emberek többségére határozottan jó hatással van: sok gyerkőcnél (és felnőttnél is!) ez nagy boldogságot okoz.

Továbbra is hideg idő várható, öltözködjünk melegen! A fejbőrt érdemes sapkával, kapucnival védeni (főleg a rövidebb hajúaknak), hogy elkerüljük a fejbőr megfázását. Az esti óráktól hidegfront hatása érvényesül majd, akik nehezebben alkalmazkodnak a gyors változásokhoz, próbáljanak többet pihenni.


Címkék: humánmeteorológia, orvosmeteorológia, melegfront, fronthatás, front
Megosztás Megosztás Tweet RSS Nyomtatás
h i r d e t é s

Lexikon

Köpönyeg lexikon: Időjárási érdekességek, jelenségek magyarázata ismeretterjesztő cikkek.

Lexikon: a szeptemberi népi megfigyelések

Itt az ősz első hónapja, mely - az elődeink szerint - már nem csak a télre, a tavaszra is jövendöl. Lássuk:

Lexikon: novemberi népi megfigyelések

Márton, Erzsébet, Katalin... Novemberben nagyon sok napra van időjárási megfigyelés. Lesz hó? Locsog, vagy kopog? Hogy is van a népi jövendölés?