Köpönyeg.hu

Bejelentkezés Twitter RSS FacebookKövess minket Facebookon!

Híreső (Időjárási hírek)

Főoldal » Híreső (Időjárási hírek) » Orvosmeteorológia: hidegfront közeledik!

Orvosmeteorológia: hidegfront közeledik!

Szerző: kisbolygo | Publikálva: 2012. november 28. szerda, 13:45 | Módosítva: több mint 5 és fél éve

Kép: www.flickrhivemind.netKép: www.flickrhivemind.netMa még folytatódik az enyhe melegfronti hatás, de pénteken erős hidegfront halad át országunkon, mely megváltoztatja időjárásunkat, és a hidegfrontra érzékenyeknél kellemetlen tüneteket idézhet elő.

Gyenge melegfronti hatás tapasztalható még országszerte, mely fejfájást és a migrén tüneteit idézheti elő. Természetes gyógymód erre gyógyteák fogyasztása, és különféle nyugtató tevékenységek űzése (pl. jóga, relaxálás).

A keringési rendszerünkre is enyhe hatással van a magasban lévő meleg levegő beáramlása. Érzékelhetünk némi változást a vérnyomásunkban, illetve a pulzusszámunkban, de ettől nem kell megijedni! Nem lehet eléggé hangsúlyozni a rendszeres sport fontosságát, melynek egyik jótékony hatása a keringés stabilizálása.

Ezeken felül aluszékonyság és fáradékonyság léphet fel, érdemes természetes élénkítőkkel tenni ez ellen azoknak, akiknek munkájához koncentráció szükséges. A légminőség határozott javulásnak indult, és a hamarosan hazánkba érkező hidegfront kísérte szél még jobban kitisztítja majd a levegőt. Péntekig az átlagnál melegebb idő várható, akkor viszont erős lehűlés veszi kezdetét.
 


Címkék: orvosmeteorológia, humánmeteorológia, front, fronthatás
Megosztás Megosztás Tweet RSS Nyomtatás
h i r d e t é s

Lexikon

Köpönyeg lexikon: Időjárási érdekességek, jelenségek magyarázata ismeretterjesztő cikkek.

Lexikon: a szeptemberi népi megfigyelések

Itt az ősz első hónapja, mely - az elődeink szerint - már nem csak a télre, a tavaszra is jövendöl. Lássuk:

Lexikon: novemberi népi megfigyelések

Márton, Erzsébet, Katalin... Novemberben nagyon sok napra van időjárási megfigyelés. Lesz hó? Locsog, vagy kopog? Hogy is van a népi jövendölés?