Köpönyeg.hu

Bejelentkezés Twitter RSS FacebookKövess minket Facebookon!

Híreső (Időjárási hírek)

Főoldal » Híreső (Időjárási hírek) » Orvosmeteorológia: gyenge melegfronti hatás

Orvosmeteorológia: gyenge melegfronti hatás

Szerző: kisbolygo | Publikálva: 2012. november 27. kedd, 11:15 | Módosítva: több mint 5 és fél éve

Kép: www.fajdalomellen.huKép: www.fajdalomellen.huA mai napon gyenge melegfronti hatás érvényesül a Kárpát-medence területén.

A hosszantartó frontmentes és borongós időjárás után a mai naptól változás indul meg hazánk időjárásában. Az ország nagyrészén deült lesz az égbolt, kisüt a nap, és a hőmérséklet kellemes ősziesre változik: 8-12 fok várható, nyugaton pedig akár ennél is melegebb lehet. A keleti területeken is melegedés várható, de ott kevesebb napsütés lesz. A délies szél megélénkül, a Dunántúlon megerősödik. Esőre ma még nem kell számítanunk.

Hazánk térségét gyenge melegfronti hatás éri el, ami az arra hajlamosoknál fejfájást idézhet elő. A keringési betegségben szenvedők megérezhetik a változás hatását, előfordulhat némi vérnyomásingadozás is, de súlyos tünetek megjelenése nem indokolt.

A közérzetünket javítja a napsütés, hangulatjavító hatása van a hőmérsékletemelkedésnek. A légmozgás beindulása miatt a légszennyezettség csökkenni kezdett, de a szálló por koncentrációja még mindig igen magas, főleg a nagyobb városok környezetében. A pollenkoncentráció már csak a gombaféléknél magas. Az influenza megelőzése érdekében erősítsük immunrendszerünket vitaminokkal és rendszeres mozgással!


Címkék: humánmeteorológia, orvosmeteorológia, megelőzés
Megosztás Megosztás Tweet RSS Nyomtatás
h i r d e t é s

Lexikon

Köpönyeg lexikon: Időjárási érdekességek, jelenségek magyarázata ismeretterjesztő cikkek.

Lexikon: a szeptemberi népi megfigyelések

Itt az ősz első hónapja, mely - az elődeink szerint - már nem csak a télre, a tavaszra is jövendöl. Lássuk:

Lexikon: novemberi népi megfigyelések

Márton, Erzsébet, Katalin... Novemberben nagyon sok napra van időjárási megfigyelés. Lesz hó? Locsog, vagy kopog? Hogy is van a népi jövendölés?