Köpönyeg.hu

Bejelentkezés Twitter RSS FacebookKövess minket Facebookon!

Híreső (Időjárási hírek)

Főoldal » Híreső (Időjárási hírek) » Az eső mellé szél is lesz!

Az eső mellé szél is lesz!

Szerző: mikes | Publikálva: 2011. március 17. csütörtök, 17:52 | Módosítva: több mint 7 éve

az esős idő szépségei...az esős idő szépségei...Egész hétvégén kitarthat a borongós idő, további esőkre és egyre többfelé viharos szélre számíthatunk! Hol vagy Tavasz anyó?

Éjszaka átmeneti csapadékszünet várható, majd pénteken napközben újabb nedves levegő érkezik, és egyre többfelé számíthatunk ismét esőre, záporra. Főleg az északnyugati megyékben jelentős (10-20mm) mennyiségű eső várható. És, hogy teljes legyen a kép, nagyjából a déli óráktól viharossá fokozódhat az északi, északnyugati szél. Lehűlés kezdődik.

Szombaton marad az erősen felhős, vagy borult ég, inkább csak a nyugati megyékben szakadozhat fel időnként a felhőzet. Keleten sokfelé, máshol szórványosan valószínű csapadék. Változatlanul erős, olykor viharos lesz az északi szél. Reggel 5, délután 4 és 9 fok között alakulhat a hőmérséklet. A múlt hétvégi 20 fokok után sokkolóan kellemetlen időjárás valószínű.

Vasárnap megkezdődik a csapadék gyengülése, és nyugaton egyre nagyobb területen szakadozhat fel a felhőzet - itt délután már többórás napsütés sem kizárt. A Dunától keletre még tartósan borongós időnk lehet, többfelé esővel, záporral, sőt, mivel a magasban már olyan hideg lesz, az északi tájakon havas eső, hózápor is előfordulhat. Reggel gyengén fagyhat a Dunántúlon, és délután is mindössze 5 és 8 fok körüli értékekre számíthatunk.

Pár napja még sok-sok napsütésben és 18-22 fokban köszönthettük Tavasz anyó első igazi megmozdulását, sajnos a következő napok inkább a november végét idézhetik majd, mintsem március második felét. A jövő héten egyébként fokozatos javulás kezdődhet, ismét a napsütés veheti át a főszerepet, és lassan-lassan a nappali felmelegedés is erősödhet - hát várjuk...


Címkék: eső, zápor, , hőmérséklet, lehűlés, szél, havas eső, hózápor
Megosztás Megosztás Tweet RSS Nyomtatás
h i r d e t é s

Lexikon

Köpönyeg lexikon: Időjárási érdekességek, jelenségek magyarázata ismeretterjesztő cikkek.

Lexikon: novemberi népi megfigyelések

Márton, Erzsébet, Katalin... Novemberben nagyon sok napra van időjárási megfigyelés. Lesz hó? Locsog, vagy kopog? Hogy is van a népi jövendölés?

Lexikon: Jótanácsok hőségben!

Íme néhány jótanács, hogyan vészeljük át a tikkasztó meleget: