Köpönyeg.hu

Bejelentkezés Twitter RSS FacebookKövess minket Facebookon!

Híreső (Időjárási hírek)

Főoldal » Híreső (Időjárási hírek) » Orvosmeteorológia: fontos a megelőzés!

Orvosmeteorológia: fontos a megelőzés!

Szerző: kisbolygo | Publikálva: 2012. november 26. hétfő, 10:31 | Módosítva: több mint 5 és fél éve

Kép: http://www.purnam.hu/Kép: http://www.purnam.hu/Napok óta egyre több szennyezőanyaggal dúsul a levegő, és könnyebben terjednek a vírusok is - készítsük fel szervezetünket a megfázás és influenza kellemetlen tünetei ellen!

Jelenleg  felettünk lévő légtömeg nem mozog, szél jellemzően nincs vagy csak nagyon gyenge. A levegő párás, nyirkos, ezért sok helyen alakulhat ki köd főként a reggeli órákban. A nyugati országrészben a mai nap folyamán elvékonyodhat a felhőzet, és rövid időre kisüthet a nap, ami igen jó hatással lehet a közérzetünkre. Ettől függetlenül a levegő minősége még mindig rossz, magas a légköri szennyezőanyagok koncentrációja, ami irritálja a nyálkahártyát. A baktériumok ebben a környezetben könnyebben terjednek, fontos a nátha és az influenza megelőzése vitaminokkal, sok zöldséggel és gyümölccsel.

Amennyire ez lehetséges, kerüljük a szabad levegőn való tartózkodást a városok és a nagyobb forgalmú utak közelében. A szabadtéri mozgás továbbra sem ajánlott, és űzzünk izületkímélő sportokat (úszás, jóga, spinning). Fáradékonyságot, aluszékonyságot és rosszkedvet is előidézhet ez az idő, próbáljuk a monoton napi rutint feldobni egy-két hangulatjavító étellel, ruhadarabbal, zenével.  

Csapadék nem valószínű, de a ködös területeken szitálás lehetséges. Fronthatásra ma még nem kell számítani, azonban hazánkat egyre jobban megközelíti egy nyugat felől érkező front.


Címkék: orvosmeteorológia, humánmeteorológia, megelőzés
Megosztás Megosztás Tweet RSS Nyomtatás
h i r d e t é s

Lexikon

Köpönyeg lexikon: Időjárási érdekességek, jelenségek magyarázata ismeretterjesztő cikkek.

Lexikon: a szeptemberi népi megfigyelések

Itt az ősz első hónapja, mely - az elődeink szerint - már nem csak a télre, a tavaszra is jövendöl. Lássuk:

Lexikon: novemberi népi megfigyelések

Márton, Erzsébet, Katalin... Novemberben nagyon sok napra van időjárási megfigyelés. Lesz hó? Locsog, vagy kopog? Hogy is van a népi jövendölés?