Köpönyeg.hu

Bejelentkezés Twitter RSS FacebookKövess minket Facebookon!

Híreső (Időjárási hírek)

Főoldal » Híreső (Időjárási hírek) » Orvosmeteorológia: öltözködjünk rétegesen!

Orvosmeteorológia: öltözködjünk rétegesen!

Szerző: kisbolygo | Publikálva: 2012. november 23. péntek, 09:49 | Módosítva: több mint 5 és fél éve

Kép: www.allkpop.comKép: www.allkpop.comKis változás időjárásunkban, hogy az ország egyes területein hullott némi csapadék, de ez orvosmeteorológiai szempontból nem sokat változtat jelenlegi helyzetünkön.

A nap nagyrészét még mindig hosszantartó borult égkép jellemzi, a szennyezett levegő továbbra is a légúti megbetegedésben szenvedőket terheli a legjobban. Az eső miatt a páratartalom megnövekedett, és ezzel a hőérzetünk is változik: az amúgy 7-10 fokos levegőt hidegebbnek érezzük majd, érdemes rétegesen öltözködni. Piciny hazánk területén fronthatás nincs, a hőingás is kicsi, nem terheli le a szervezetünket.

Ilyen időben kényelmes bepattanni az autóba és elpöfögni az irodáig, mégis aki teheti, inkább a tömegközlekedést válassza annak érdekében, hogy a levegőminőség minél kevésbé romoljon tovább. Így utazás közben tudunk olvasgatni például valamilyen szórakoztató könyvet.

A szmogos helyzetben nem ajánlott a szabadtéri sport, a mozgás viszont mindenképpen! Edzőteremben, sportcsarnokban egy edzés, vagy akár egy otthoni torna jó hangulattal van a közérzetünkre (is), utána pedig jól esik majd pokrócba tekeredve kortyolgatni egy bögre forró teát.


Címkék: humánmeteorológia, orvosmeteorológia, öltözködés
Megosztás Megosztás Tweet RSS Nyomtatás
h i r d e t é s

Lexikon

Köpönyeg lexikon: Időjárási érdekességek, jelenségek magyarázata ismeretterjesztő cikkek.

Lexikon: novemberi népi megfigyelések

Márton, Erzsébet, Katalin... Novemberben nagyon sok napra van időjárási megfigyelés. Lesz hó? Locsog, vagy kopog? Hogy is van a népi jövendölés?

Lexikon: Jótanácsok hőségben!

Íme néhány jótanács, hogyan vészeljük át a tikkasztó meleget: