Köpönyeg.hu

Bejelentkezés Twitter RSS FacebookKövess minket Facebookon!

Híreső (Időjárási hírek)

Főoldal » Híreső (Időjárási hírek) » Orvosmeteorológia: közlekedési kitekintés

Orvosmeteorológia: közlekedési kitekintés

Szerző: kisbolygo | Publikálva: 2012. november 22. csütörtök, 09:08 | Módosítva: több mint 5 és fél éve

Ma sem lesz számottevő változás időjárásunkban, így a napi orvosmeteorológiai szösszenetünkben a mostani időjárás és a közlekedés fajták kapcsolatáról ejtünk pár szót.

Aki autóval közelíti meg a munkahelyét, figyeljen arra, hogy ez az idő kissé ingerültebbé tehet minket, és a reakcióidő is megnövekedhet a koncentrálóképesség csökkenése miatt.

Aki biciklivel közlekedik, az mostanában lehetőleg ne tegye! Még a száj előtti védőmaszk is kevés ahhoz, hogy minden apró szennyezőanyagot kiszűrjön a levegőből, így akarva-akaratlanul is jó mélyen beszippanthatunk belőle, ami nem tesz jót a légúti szerveknek.

Aki tömegközlekedéssel jár, az legyen nagy-nagy türelemmel, hiszen az ingerültebb, bágyadtabb hangulat nem csak az autósokra igaz. Mosolyogjunk kedvesen egymásra, és ha visszamosolyognak ránk tudhatjuk, hogy a másik is elolvasta a mai köpönyeges orvosmeteorológia cikket!

Aki pedig otthonról nézi ezt az igen őszies hangulatú időt, az próbáljon lehetőség szerint keveset szellőztetni, a szálló por, a kén-dioxid és a nitrogén-dioxid koncentráció még mindig magas.


Címkék: orvosmeteorológia, humánmeteorológia, közlekedés
Megosztás Megosztás Tweet RSS Nyomtatás
h i r d e t é s

Lexikon

Köpönyeg lexikon: Időjárási érdekességek, jelenségek magyarázata ismeretterjesztő cikkek.

Lexikon: novemberi népi megfigyelések

Márton, Erzsébet, Katalin... Novemberben nagyon sok napra van időjárási megfigyelés. Lesz hó? Locsog, vagy kopog? Hogy is van a népi jövendölés?

Lexikon: Jótanácsok hőségben!

Íme néhány jótanács, hogyan vészeljük át a tikkasztó meleget: