Köpönyeg.hu

Bejelentkezés Twitter RSS FacebookKövess minket Facebookon!

Híreső (Időjárási hírek)

Főoldal » Híreső (Időjárási hírek) » Jön az eső!!!

Jön az eső!!!

Szerző: mikes | Publikálva: 2011. március 16. szerda, 11:23 | Módosítva: több mint 7 éve

s ont konokon, bút monoton és fájón...s ont konokon, bút monoton és fájón...Mediterrán ciklon éri el ezekben a percekben hazánk térségét, egyre többfelé kezdődik esőzés. Szombatig eshet!

Ma délután délnyugat felől tovább vastagszik a felhőzet és egyre nagyobb területen várható eső, zápor. Éjszaka délnyugaton már egyre intenzívebb lehet a csapadék, heves zápor is előfordulhat dörgés, villámlás kíséretében. A délkeleti szél fokozatosan megerősödik.

Csütörtökön borult lesz az ég, és sokfelé számíthatunk ismétlődő csapadékra: az eső, zápor mellett elsősorban a déli, délkeleti megyékben zivatar is kialakulhat. A zivatarokat viharos szél (60-70km/h) kísérheti, helyenként felhőszakadás sem kizárt. Zivataroktól függetlenül erős, az Alföldön viharos lesz a déli, délkeleti szél. Északon, északkeleten jelentős, 20-30mm körüli mennyiségű eső eshet. A hőmérséklet 10 és 18 fok között alakulhat.

Pénteken marad a borult idő, és továbbra is többfelé lehet eső, záporeső. A szél északnyugatira fordul és továbbra is megerősödhet. Lehűlés kezdődik, délután már csak 7 és 13 fok közötti értékeket mérhetünk. Az esős idő kitarthat szombatig, ekkor eleinte még többfelé eshet, majd délutántól lassan-lassan megszűnik a csapadék és csökken a felhőzet. A szél csak délutánra mérséklődik.

Jön tehát az eső, a következő napokban pláne szükség lesz a köpönyegre...


Címkék: eső, ciklon, csapadék, lehűlés, zivatar, zápor
Megosztás Megosztás Tweet RSS Nyomtatás
h i r d e t é s

Lexikon

Köpönyeg lexikon: Időjárási érdekességek, jelenségek magyarázata ismeretterjesztő cikkek.

Lexikon: novemberi népi megfigyelések

Márton, Erzsébet, Katalin... Novemberben nagyon sok napra van időjárási megfigyelés. Lesz hó? Locsog, vagy kopog? Hogy is van a népi jövendölés?

Lexikon: Jótanácsok hőségben!

Íme néhány jótanács, hogyan vészeljük át a tikkasztó meleget: