Köpönyeg.hu

Bejelentkezés Twitter RSS FacebookKövess minket Facebookon!

Híreső (Időjárási hírek)

Főoldal » Híreső (Időjárási hírek) » Ébreszd a tested!

Ébreszd a tested!

Szerző: mikes | Publikálva: 2011. március 10. csütörtök, 10:01 | Módosítva: több mint 7 éve

akár...akár...Lassan ébredezik a természet, sokunk örömére a hétvégén már igazi tavaszi idő várható. De mi a helyzet velünk? Ébresztő! Sportoljunk! Irány a friss levegő!

Így kora tavasszal mind többen érezzük, hogy fáradékonyabbak, álmosabbak, levertebbek vagyunk és ez nem véletlen. Télen sokkal kevesebb vitamint fogyasztunk és sajnos kevesebbet is mozgunk. Ez a tavaszi fáradtság. A következő napokban azonban megállíthatatlanul beköszönt a tavasz: holnap már 13, a hétvégén pedig sokfelé 15 fok körül alakulhat a hőmérséklet, és sokat süthet a nap, azaz igazi szabadba csalogató időjárásra számíthatunk. Érdemes lesz kihasználnunk, és a hosszú, szürke tél után szüksége is van szervezetünknek a mozgásra és a napsütésre, hiszen sokáig kellett nélkülöznünk azt a bizonyos D-vitamint...

A Köpönyeg.hu programajánlóját böngészve nem csak erre a hétvégére találunk sportos, testébresztő programokat:

Az Esztergomi Futóművek jövő hét szombaton rendezi a Dunaparti Futópartik futóverseny első fordulóját. Az ovisoknak 500 métert kell lefutniuk az Erzsébet parkban, míg a hosszabb távra vállalkozók a Duna parti kerékpárúton mérettethetik meg magukat 4, illetve 10 km-en.

Április 8-a és 10-e között pedig Magyarországon egyedülálló verseny kerül megrendezésre: a II. Bozótmíves Túlélőverseny. A verseny 20 órás, és 3 fős csapatokban lehet nekivágni a túlélési feladatoknak. Itt aztán mindenki megmutathatja, hogyan boldogul a természetben, izgalmas lesz túlélni.

Az egészségünk érdekében tehát ne csak most hétvégén aktivizáljuk szervezetünket, hanem akár a fenti programokon is vegyünk részt, vége a téli álomnak!:)


Címkék: tavasz, tél, napsütés, futás, sport, egészség
Megosztás Megosztás Tweet RSS Nyomtatás
h i r d e t é s

Lexikon

Köpönyeg lexikon: Időjárási érdekességek, jelenségek magyarázata ismeretterjesztő cikkek.

Lexikon: novemberi népi megfigyelések

Márton, Erzsébet, Katalin... Novemberben nagyon sok napra van időjárási megfigyelés. Lesz hó? Locsog, vagy kopog? Hogy is van a népi jövendölés?

Lexikon: Jótanácsok hőségben!

Íme néhány jótanács, hogyan vészeljük át a tikkasztó meleget: