Köpönyeg.hu

Bejelentkezés Twitter RSS FacebookKövess minket Facebookon!

Híreső (Időjárási hírek)

Főoldal » Híreső (Időjárási hírek) » Nyugatra már megérkezett az ősz (frissítve 14:45)

Nyugatra már megérkezett az ősz (frissítve 14:45)

Szerző: katicabogar | Publikálva: 2012. szeptember 10. hétfő, 13:00 | Módosítva: több mint 6 éve

Kettősség jellemzi majd időjárásunkat, keleten még marad a napos idő, azonban nyugat felől fokozatosan beborul az ég. Nyugaton alig érheti el a hőmérő a 15°C-ot, keleten még 20°C felett is lehet.

Jól kivehető a front felhőzeteJól kivehető a front felhőzete2012.09.13. csütörtök 14:45

Míg keleten- többek között Debrecenben és Miskolcon - is 25°C feletti értéket mértek, addig a Dunántúlon csak 11-15°C-ig emelkedett a hőmérő higanyszála. A keleti országrészben is kezd lassan befordulni a szél észak-északnyugati irányba.

2012.09.13. csütörtök 7:05

A csapadékzóna jelenleg a Duna vonalához közelít, a Dunántúl nagy részén esik. Lassan araszolgat a keleti tájak felé. A hőmérsékletben nincs jelentős különbség kelet és nyugat között, 9 és 16°C között mozog. Napközben viszont már a nyugati tájakon sokkal magasabb értékek nem várhatóak.

2012.09.12. szerda

Szerdán a késő délutáni, kora esti órákban éri el hazánkat a csapadékmező, mely teljes gőzzel robog felénk. Magyarország felett viszont lelassul a mozgása, a főváros térségében éjfél környékén várható. Nyugaton jelentős mennyiség is hullhat, területi eloszlásban a keleti országrész kaphatja a legkevesebb csapadékot. A nap második felében már a Dunántúl északi részén északnyugatira forduló szél megerősödik, többfelé viharossá válik.

Itt van az ősz, itt van újra...Itt van az ősz, itt van újra...2012.09.10

Szerdán, a délelőtt folyamán, a hidegfront előtt, főként a Dunántúlon kialakulhat zápor esetleg zivatar. A délutáni, esti órákban várható a frontzónához kapcsolódó csapadéktevékenység. Nyugat felől egyre több helyen várható eső, zápor, az északnyugati szél megerősödik, helyenként viharossá fokozódik. A keleti országrészben még 27°C feletti értékekkel találkozhatunk, miközben nyugaton már alacsonyabb maximumok várhatóak.

Csütörtökön már keletre is megérkezik a hidegfront csapadékzónája. A Dunától keletre a legmelegebb órákban is csak 20°C körüli értékeket mérhetünk, de a Dunántúlon már csak 15-18°C valószínű.  A borongós idő mellett többfelé lehet számítani esőre, záporra, helyenként kiadós mennyiség is előfordulhat.

A folytatásban lassú melegedés ígérkezik, de az ősz már érezteti hatását…


Címkék: hidegfront, lehűlés, eső, zápor, zivatar
Megosztás Megosztás Tweet RSS Nyomtatás
h i r d e t é s

Lexikon

Köpönyeg lexikon: Időjárási érdekességek, jelenségek magyarázata ismeretterjesztő cikkek.

Lexikon: a szeptemberi népi megfigyelések

Itt az ősz első hónapja, mely - az elődeink szerint - már nem csak a télre, a tavaszra is jövendöl. Lássuk:

Lexikon: novemberi népi megfigyelések

Márton, Erzsébet, Katalin... Novemberben nagyon sok napra van időjárási megfigyelés. Lesz hó? Locsog, vagy kopog? Hogy is van a népi jövendölés?