Köpönyeg.hu

Bejelentkezés Twitter RSS FacebookKövess minket Facebookon!

Híreső (Időjárási hírek)

Főoldal » Híreső (Időjárási hírek) » Már hét embert ölt meg az Isaac hurrikán (video)

Már hét embert ölt meg az Isaac hurrikán (video)

Szerző: mikes | Publikálva: 2012. augusztus 27. hétfő, 12:02 | Módosítva: több mint 5 és fél éve

Szombat délelőtt érte el az Isaac névre keresztelt trópusi vihar Kubát. A 95 kilométeres széllökésekkel kísért viharok ötméteres hullámokat korbácsoltak a tengeren.

A polgári védelem több mint 5000 embert evakuált, köztük külföldi turistákat. Isaac halálos áldozatokat itt ugyan nem szedett (összességében azonban már 7 ember elhunyt a vihar következtében), de nagy károkat okozott a mezőgazdaságban és elektromos vezetékeket tépett le. Ez volt a szigetet elérő kilencedik trópusi vihar a júniustól novemberig tartó viharszezonban. Az Isaac trópusi vihar középpontja helyi idő szerint szombat reggel vonult át Haiti déli félszigetén, áradásokat okozva többek között Port-au-Prince-ben. A karibi országban legalább hét emberéletet követelt a hurrikán tombolása. Több mint 14 ezer ember hagyta el otthonát, és további 13 500 húzta meg magát ideiglenes menedékhelyeken. Az ország legnépesebb, nyugati megyéjében 8400 embert kellett kitelepíteni. Ezen a területen négyen sérültek meg, tucatnyi ház összeomlott, és 269 megrongálódott.


Címkék: hurrikán, katasztrófa, video
Megosztás Megosztás Tweet RSS Nyomtatás
h i r d e t é s

Lexikon

Köpönyeg lexikon: Időjárási érdekességek, jelenségek magyarázata ismeretterjesztő cikkek.

Lexikon: novemberi népi megfigyelések

Márton, Erzsébet, Katalin... Novemberben nagyon sok napra van időjárási megfigyelés. Lesz hó? Locsog, vagy kopog? Hogy is van a népi jövendölés?

Lexikon: Jótanácsok hőségben!

Íme néhány jótanács, hogyan vészeljük át a tikkasztó meleget: